Задържаха шеф на фирма за изнудване на строител

  • 14 декември 2015 14:26

  • 1654
  • 0
Задържаха шеф на фирма за  изнудване на строител
©

На 11.12.2015 г. е задържан Людмил Духлевски, управител на фирма за строителен надзор за това, че изнудвал строител и получил от него сумата от 10. 000 лева. Духлевски е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 213а, ал. 1 от НК. На 12.12.2015 г. с постановление на прокурор при СГП, Духлевски е задържан за срок до 72 часа.

Съобразно сключен договор въпросният строител трябвало да изгради съоръжения за нуждите на Министерство на околната среда и водите /МОСВ/.

Като гаранция за добро изпълнение той внесъл депозит в МОСВ. Парите следвало да бъдат освободени, след като обектите бъдат завършени и Духлевски подпише необходимите документи за това, че обектите отговарят на съответните технически изисквания. Строителната фирма изпълнила договора и построила съоръженията.

Предстояло фирмата на Духлевски да извърши контрол и да издаде необходимите документи. Тогава изнудвачът поискал среща с управителя на строителната фирма.

В прав текст той заявил, че ако не му даде сумата от 35,000 лева, няма да подпише съответните документи за приемане на обекта и ще бъде невъзможно да се освободи дадения депозит в МОСВ. Управителят на строителната фирма подал сигнал в полицията и Духлевски бил арестуван, след получаване на парите, които били белязани. Предстои в Районен съд-Севлиево да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение ”Задържане под стража ”.

Нора Виткова
1654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини