Каналджия с 25 нелегални задържаха край Приморско

  • 10 декември 2015 13:13

  • 1358
  • 0
Каналджия с 25 нелегални задържаха край Приморско
© Novini.bg

Шофьор, превозвал нелегални имигранти, е задържан при предприети бързи оперативни действия на ОДМВР-Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 6.45 часа днес, на пътя преди Приморско, служители от районното управление забелязали микробус "Форд Транзит" с хасковска регистрация. След кратко преследване те засекли микробуса без шофьор с още работещ двигател, от купето на който излезли общо 25 нелегално преминали границата имигранти. Те били без документи за самоличност, представили се за граждани на Афганистан.

Веднага стартирали оперативно-издирвателни и заградителни действия с цел установяване и задържане на водача. В хода им полицаите спрели за проверка лек автомобил "Опел Вектра" с кърджалийска регистрация, управляван от 29-годишна жителка Димитровград. С нея пътували 22-годишна от Харманли и 20-годишният М.О. от хасковското с. Шишманово. Оказало се, че Опелът изпълнявал ролята на пилотна кола, а младият мъж е водача на микробуса. При вида на униформените той успял да се прехвърли в Опела с идеята да избяга от органите на реда.

М.О. е направил признания и е задържан за срок от 24 часа. Повдигнато му е обвинение за каналджийство. Нелегално преминалите също са задържани и предадени на служители от отдел "Миграция" към ОДМВР – Бургас, предстои настаняването им в специализиран център. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Последвайте канала на

1358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини