Крадци на кабели предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ

  • 10 декември 2015 11:39

  • 1182
  • 0
Крадци на кабели предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ
© Novini.bg

Неизвестни лица предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ при опит за кражба в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Крадците са обелили медния екран на кабел средно напрежение в колектор на компанията. Без електрозахранване са 50 офиси, магазини и други стопански клиенти на кръстовището и в подлеза на ул. "Ген. Гурко" и бул. "Васил Левски".

"На място са екипи на Пожарната и след като те приключат своята работа, ще преминем към действия по отстраняване на щетите от кражбата и възстановяване на електрозахранването на засегнатите от кражбата клиенти. Уверявам, че ще направим това по най-бързия възможен начин", заяви Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България, цитиран от пресцентъра.

От ЧЕЗ настояват за законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи. Компанията призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Последвайте канала на

1182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини