Педофил, разпространил 1 TB детска порнография, залови ГДБОП

  • 03 декември 2015 12:52

  • 2833
  • 3
Педофил, разпространил 1 TB детска порнография, залови ГДБОП
© Gettyimages/Gulliver

Мъж, разпространяващ материали с детска сексуална експлоатация, заловиха служители на ГД „Борба с организираната престъпност“. Педофилът е хванат на 26 ноември на територията на Русенска област, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съвместно със служители на ОДМВР – Русе антимафиотите задържали чуждия гражданин, преместил се да живее във вилно селище в областта преди пет години. Мъжът е излежавал вече ефективно наказание „лишаване от свобода“ в родината си.

В хода на разследването е изяснено, че за период от няколко години рецидивистът създал над 50 акаунта в специализирана платформа за обмен на файлове с детска порнография. Профилите с различна виртуална идентичност, с които членувал в затворени групи за сексуални насилници на деца, били създадени за заблуда при евентуални действия по разкриването му.

При ареста чужденецът оказал съпротива и направил опит да изтрие следите си. От дома му са иззети три лаптопа, два таблета, телефони, флаш памети и множество дискове с общо над 1 TB дисково пространство с детска порнография.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Бяла. Първоначално мъжът е оставен в ареста за срок до 24 часа, с решение на районния съд от 30 ноември е уважено искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

За случая са уведомени полицейските власти в родината на задържания, както и Европол.

2833 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
???

2016.05.09 | 17:13

3
Как точно педофилът е заловил ГДБОП-а, кой е този ГДБОП, къде е бил заловен и кога ще го освободят?

2016.02.04 | 22:03

2
ARESTUVAITE KURVATA PEDOFIL BOIKO IBRIKA
роот

2016.02.04 | 22:03

1
как разбрахте, че е педофил? човек, който разпространява снимки на звезди и планети, това правили го космонафт?

Добави коментар

Водещи новини