Досега трябваше да се разкрие убиецът на Георги в Борисовата градина, заяви експерт

  • 01 декември 2015 08:52

  • 2732
  • 2
Досега трябваше да се разкрие убиецът на Георги в Борисовата градина, заяви експерт
©

Имаме предполагаемия извършител, имаме снимка – вероятния образ на извършителя. Това е изключително много. Би трябвало досега да се стигне до вероятния човек, който бяга, който е на снимката. Считам, че досега убийството трябваше да бъде разкрито.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ бившият шеф на отдел „Убийства“ в МВР Ботьо Ботев по повод убийството на Георги в Борисовата градина отпреди половин година.

Припомняме, 16-годишният ученик от Търговско-банковата гимназия бе наръган с нож в гърдите до пейка в парка на 2 юни по обяд, докато свирят сирените за Ботев. Момчето издъхна, преди да дойде линейката, а убиецът успя да избяга. Камера обаче успя да заснеме как тича по бул. „Драган Цанков”, бягайки от местопрестъплението. Именно по видеозаписа ченгетата се опитват да стигнат до самоличността на палача, но до момента удрят на камък.


 

Според него в случая става дума за случайност, но не се изключват и други обстоятелства. „Има някои факти преди убийството, които говорят за инцидентен характер, но те може да са провокирани и от извършителя“, изтъкна Ботев.

„Работата по убийствата е една изключително сложна работа. В нея трябва да се прилагат изключително много усилия и умения от хората, които работят. Това, че за 6 месеца не е разкрито едно убийство, не е фатално. По убийства се работи по няколко години. Въпросът е друг – всеки случай има своите специфични страни“, продължи Ботев.

Според него е абсурд някой да прикрива извършителя. Въпросът е друг – дали се работи с нужния професионализъм.
„В една такава работа, когато участва един огромен колектив от хора, пропускът на едни от тази голяма верига, е достатъчен да съсипе работата на всички хора“, коментира Ботьо Ботев.


 

Не един и два са случаите, по думите му, като се спря на тройното убийство в „Люлин“.
„Тези хора не си свършиха задачите, така както трябваше. Докладваха необективни факти и се наложи да се работи в продължение на 7 месеца, за да се стигне до онова, което тези хора пропуснаха“, изтъкна Ботев.

„Първите 3-4-5 дни след убийството са изключително важни – тогава, когато се събират факти от местопроизшествието“, категоричен бе бившият шеф на отдел „Убийства“ в МВР.

Последвайте канала на

2732 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Трак

2016.01.09 | 09:03

2
Няма и да го откриете ! Явно е по хитър от цялото МВР и държава...
Веселин

2016.01.09 | 09:03

1
"Имаме предполагаемия извършител, имаме снимка – вероятния образ на извършителя. Това е изключително много". ИМате,ама нямате,господин Ботьо! Не приписвайте престъпление на човек,който тича в района и извън района на произшествието! Може хал хабер да си няма за случилото се. ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СЕ ДОКАЗВА С ДОКАЗАТЕЛСТВА !!! а не със снимки И ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини