Полицаи тарашат имотите на Цар Киро (обновена)

  • 09 ноември 2011 10:03

  • 2007
  • 0
Полицаи тарашат имотите на Цар Киро (обновена)
© Булфото

Полицията претърсва имотите на фамилия Рашкови в Катуница.

Това съобщи за Радио "Фокус"-Пловдив Ангел Рашков, който уточнява, че не знае причината за претърсването. На място са адвокатите на фамилията и съпругата на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от - старши - Костадинка.

Около 20 полицейски служители влязоха в една от къщите. Къщата е по-навътре от изгорелите по време на инцидента. По нея няма абсолютно никакви поражения. Полицейските служители претърсват двора с металотърсач, има и друга специална техника. Около къщата има засилено полицейско присъствие. Костадинка Рашкова неодумява какво ще търси полицията в дома им.

По думите й семейството има намерение да се върне в къщата си въпреки изказаните закани на жителите на Катуница, че няма да позволят това. Според нея къщите са законни, но в община Садово правят опит да покрият официалните документи. Част от тях били изгорели. Костадинка Рашкова каза още, че нямат никакво намерение да съдят жителите на селото за причинените им имуществени вреди – изгорелите къщи и потрошените автомобили. Според нея, основният виновник за големия конфликт, който стана е Веселин Христев, синът на бившата кметица на селото, който е провокирал конфликта в началото. Засега семейството живее в София, тъй като са запорирани банковите им сметки, се изхранват с пари на заем.

Костадинка Рашкова при разговор по телефона вероятно със сина си, му каза да бъде спокоен, че никой не я нападнал от селото с изключение на журналистите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини