Откраднаха 300-килограмова статуя от центъра на Балчик

  • 19 ноември 2015 21:28

  • 2326
  • 0
Откраднаха 300-килограмова статуя от центъра на Балчик
©

Статуя с височина над два метра и тегло повече от триста килограма изчезна мистериозно от Балчик, съобщава Нова телевизия.

На „Рибарския площад" в града статуята е стояла в продължение на 34 години. Преди година започва ремонт на площада и пластиката е временно преместена в общинската оранжерия.

Във временния си дом статуята била под ключ, но без нощна охрана и на сравнително оживена улица. Дори била вкопана в пръстта на повече от метър. Това обаче не спряло крадците. Действали са бързо и професионално. Статуята на „Двамата влюбени", както я наричат местните хора, е висока два метра и половина и тежи над 300 килограма. Това, което я прави безценна за крадците обаче, е, че е от бронз. А за цена от 4.50 на килограм апашите посягат на спомените на местните хора.

„Имаше следи от влачене на статуята, което показва, че са били повече хора. Изнесли са я на ръце? До някъде може би на ръце са я изнесли и са я влачели. Интересното е после как са я транспортирали", обясни главният озеленител на Община Балчик Мариан Цветков.

С разкриването и залавянето на крадците се е заела полицията. Хората обаче не вярват, че „Двамата влюбени" ще се върнат отново на балчишкия бряг.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини