Няма бомба на извънредно кацналия в Бургас самолет

  • 19 ноември 2015 13:05

  • 2303
  • 0
Няма бомба на извънредно кацналия в Бургас самолет
© Булфото

На борда на извънредно кацналия самолет на Летище Бургас няма взривно устройство. Това заяви пред журналисти прокурорът от Окръжна прокуратура Бургас Калина Чапкънова, цитирана от МВР.

Окръжна прокуратура Бургас, специализираната прокуратура и МВР са имали готовност да реагират на получения сигнал за бомба на кацналия самолет на Летище „Бургас”. Готовността на съответните институции е била добра за реакция за тероризъм, тъй като по първоначалната подадена информация е ставало въпрос за това, уточни Чапкънова.

След извършените оперативно-следствените действия и събрания доказателствен материал е установено, че на борда на самолета няма взривно устройство.

По думите на магистрата е имало добра координация между прокуратурата и МВР. Тя допълни, че разследването за подадения неверен сигнал продължава под ръководството на бургаската прокуратура. Тя допълни, че 67-годишният полски гражданин е задържан за 24 часа и предстои да бъде уточнено по кой текст от Наказателния кодекс да му бъде повдигнато обвинение и да му бъде наложена съответната мярка за неотклонение.

Не съществува вероятност той да бъде върнат обратно в Полша. По думите на Чапкънова, полякът е бил в нетрезво състояние. Тя обаче не потвърди излязлата по-рано информация, че той се е шегувал.

Директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов подчерта, че екипажът на самолета е съдействал през цялото време за разследването. Той допълни, че за по-малко от 30 минути случаят е бил разяснен, като мерките за сигурност на Летище Бургас никога не са били променяни.

Управителят на Летище „Бургас” Георги Чипилски каза още, че вторият самолет, които трябва да извози пътниците до Хургада, Египет, не е пристигнал. Очаква се информация от авиокомпания „Смол Планет” за часа на кацане, като вероятно това ще стане ранния следобед днес.

Към момента Летище Бургас работа нормално. Отцепена е зоната, където се извършват все още проверки от служители на „Гранична полиция” и полицията. Полетът до Лондон в 13.55 часа ще се изпълни и няма да бъде отменен.

Последвайте канала на

2303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини