Постоянен арест за убиеца на наркопласьор в Поморие (снимки)

  • 18 ноември 2015 17:13

  • 3750
  • 2
Постоянен арест за убиеца на наркопласьор в Поморие (снимки)
© Булфото

Бургаският окръжен съд уважи искането на прокуратурата за налагане мярка за неотклонение "Задържане под стража" срещу Димитър Георгиев Димитров. Той е привлечен като обвиняем за убийството на Иван "Костов" Попов преди 3 дни в Поморие.

Димитров бе задържан за срок от 72 часа.

Димитров бе доведен под конвой от бургаската болница, където бе поставен на хемодиализа, до Съдебната палата. Адвокатът му - Благой Потеров настоя съдът да прояви снизхождение и да пусне задържания под домашен арест. Мотивира се с тежкото здравословно състояние на обвиняемия - преди десет години са били отстранени и двата му бъбрека. След това му бил имплантиран бъбрек, чийто донор била майка му. Сега Димитров е принуден да провежда специално лечение, което не би могло да се осъществи в ареста, каза адвокатът.

Арестът е най-адекватната мярка, предвид тежестта на обвинението- Димитров е подведен под наказателна отговорност за предумишлено убийство по начин, опасен за живота на мнозина, контрираха от прокуратурата.

„Съжалявам много, но не искам да бъда задържан, поради здравословното ми състояние", посочи и обвиняемият. Съдът обаче отхвърли искането му.

„Щом можеш да убиваш в това състояние, можеш да останеш и в ареста", заяви председателят на съдебния състав. Освен това, срещата между жертвата и обвиняемия във фаталния ден, била инициирана именно от Димитров, което поставя под съмнение защитната теза.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3750 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Василев

2015.11.19 | 00:34

2
Пуснете го - ще може да пречука още някой наркопласьор.
камата

2015.11.18 | 22:18

1
Soory,maika

Добави коментар

Водещи новини