"Ало"-измамниците включиха вече и баби в схемите си

  • 16 ноември 2015 18:01

  • 1827
  • 1
"Ало"-измамниците включиха вече и баби в схемите си
©

Полицията във Враца издирва около 70-годишна жена, която е подпомагала телефонни измамници. Именно тя е била част от схемата, чрез която 72-годишна врачанка е била подведена, за да предаде 1000 лв на непозната.

В останалата си част измамата по телефона е класическа - телефонно обаждане от непознат, представил се за доставчик в магазин, в който "племенникът" е поръчал климатици от Германия.

Възрастната жена трябва да му помогне. По-късно разбрала, че е била измамена. Според показанията на бабата жената, която е дошла пред входа й да вземе парите е на видима възраст около 70 - 75-години.

За още един случай на телефонна измама съобщава полицията от Враца. При втория случай 89-годишна жена е предала сумата от 3 050 лева на непознат човек, мислейки че са за неин близък. На домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за лекар и й съобщил, че неин внук се нуждае от скъпоструваща ваксина. Това престъпление е разкрито, като са задържани двама криминално проявени и осъждани жители на село Лесура.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2015.11.17 | 10:56

1
разкрили и задържали двама-браво...ама после какво се случва с хванатите??? не съм чел някой осъден на повече от условно,подписка или подобни свободи

Добави коментар

Водещи новини