Доживотна присъда за наркоманско гейубийство

  • 12 ноември 2015 15:26

  • 4623
  • 1
Доживотна присъда за наркоманско гейубийство
© Булфото

5-членен състав на Хасковския окръжен съд даде доживотна присъда с право на замяна за гейубийство в четвъртък следобяд. 38-годишният Ерол Назим Мюмюн от харманлийското село Надежден бе признат за виновен в зверското отнемане на живота на 24-годишния Калин Георгиев.

На 4 март 2013 година убиецът, жертвата и компанията от още трима се отдали на алкохол, комбиниран с голямо количество метатамфетамини. Купонът, в чийто край на следващия ден останали трима, продължил над 12 часа.

В края на наркоманското изстъпление дрогираният Калин, служител в местна винарска изба, бил първо изнасилен от Ерол. След няколкочасов побой убиецът го завел на брега на язовир, където го удушил. Накрая закарал вече мъртвото тяло в болницата в Харманли, но там лекарите само констатирали смъртта.

"Актът е бил извършен по особено мъчителен за жертвата способ", мотивира се държавният обвинител Петър Мидов. Мюмюн не се призна за виновен и пледираше, че през цялото време се е опитвал да помогне на другаря си, който според него издъхнал от свръхдоза.

Убиецът ще трябва да заплати и кръвнина от 70 000 лева на майката на Калин Денка.

Последвайте канала на

4623 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.04 | 10:55

1
"гейубийство" този термин присъства ли в тълковния речник?

Добави коментар

Водещи новини