Два камиона се сблъскаха, бира се разля на магистрала "Тракия" (обновена)

  • 11 ноември 2015 10:51

  • 1850
  • 0
Два камиона се сблъскаха, бира се разля на магистрала "Тракия" (обновена)
© Булфото

Два тежкотоварни автомобила са катастрофирали при 144 км на автомагистрала "Тракия" в посока София.

При инцидента няма ранени. Това съобщиха от ОД на МВР - Пловдив. Движението в района на инцидента е затруднено. Част от товара на единия камион, който е превозвал бира, се е разпилял по лявата лента, предаде "Фокус".

Натовареният с бира камион бил спрял в аварийната лента на магистралата заради лека повреда, когато в него заради спукана гума странично се врязал друг ТИР, чийто шофьор за миг загубил контрол над управлението на тежката машина, допълва "Труд".

Вследствие на сблъсъка е отнесена цялата лява част на ремаркето на натоварения с бира камион, а част от касите с пенливата течност са се изсипали на АМ "Тракия". Часове наред движението се извършваше само в крайната лява лента, докато бригада от роми събираше оцелелите бутилки с бира и ги товареше обратно на камиона.

Пострадали хора при инцидента няма, тепърва ще се изчисляват материалните щети. Двамата шофьори са тествани с дрегер за алкохол от служители на "Пътна полиция", а резултатите от пробите са отрицателни, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1850 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини