Калин Георгиев: Полицейското насилие е мит (видео)

  • 08 ноември 2011 10:16

  • 3349
  • 9
Калин Георгиев: Полицейското насилие е мит (видео)
©

Полицейското насилие е мит. Няма друга такава държава, в която полицай да бъде блъскан, ритан, да му бъдат късани пагоните и този, който го е направил, да не получава тежко наказание, заяви главният секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет в интервю за БНТ по повод днешния професионален празник на полицията.

"Аз не го виждам това полицейско насилие. При 54 000 души състав на МВР, при 70 случая за полицейско насилие, не знам колко са осъдителните присъди, колко са доказани, мисля, че статистиката е в полза на служителите на МВР", каза още той.

По думите му полицаите доброволното се отказват от някои права и свободи, които има останалата част от обществото: "Те нямат право да бъдат политически пристрастни, ограничена е синдикалната им дейност. Ние сме винаги на разположение. И затова всяка една стотинка, която получава служителят на МВР, е изстрадана и заслужена".

За проверката по случая в Катуница Георгиев заяви, че не би следвало да има полицейски служители, които да бъдат наказани, защото няма нарушения. Полицаите не са нарушили закона за МВР, както и не са нарушили етичния кодекс на министерството. Според него най-лошото нещо, което бихме направили сега, е да обвиняваме служителите на МВР за смъртта на двете момчета. „Не бих искал МВР да е боксова круша на различните държавни институции, които по една или друга причина не са си свършили работата", каза Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет. Той бе категоричен, че МВР е работило много активно по случая с Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от. МВР си е свършило работата във времето, но досега не е имало ефективна присъда.

Според Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет щатът на МВР трябва да се оптимизира и да се избегне дублиране на функции. Той отрече да става въпрос за съкращения в системата и обясни, че в момента щатът на Вътрешното министерство не е запълнен.

Главният секретар на МВР изтъкна, че е направено доста за подобряването условията на труд, че много сгради на министерството са ремонтирани: "Това се прави с цената на много усилия, най-вече на министъра, защото той ръководи финансовата част. Аз искам българските полицаи да са облечени, обути, да имат бензин, за да извършват своите задължения и да не мислят за насъщния. Искам да поздравя моите момчета и момичета, да са здрави и да останат живи. Надявам се моите колеги, като работят тази професия и я имат като призвание, да продължават да я чувстват като призвание", обърна се той към подчинените си.

Последвайте канала на

Novini.bg
3349 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2012.01.30 | 18:21

9
Мит ли е, бе, Калинчо, мамин златен? Сигурно също така е мит, че КАТаджиите са корумпирани. ДАИ и те страдат от същия мит. Мит е също така, че ТИ лично, Калинчо, си защитавал цар Киро, докато оглавяваше полицията в Пловдив. Ама ние живеем направо в приказна страна - навсякъде само митове и легенди.
1

2012.01.30 | 18:20

8
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!
123

2011.11.18 | 19:48

7
Мит е, че има полиция.Това са едни мутренски слугини, дето мачкат обикновения човек.В Катуница се видя политиците и шапкарите кой пазят.Там дето живея всички знаят, кой пренася наркотици, кой краде телефонни и ел. кабели, кой прави дарения н а мвр и т.н.А курвите обикалят с патрулката да си вземат процетна..
Митичния

2011.11.18 | 19:48

5
Мит е че имаме държава, а за полиция да не говорим! Лично познавам един полицай срещу който не еднократно са подавани жалби,и нито една не е влезнала в съд. Бил съм очевидец как същия преби един човечец в центъра на града ни в присъствието на три патрулки негови колеги които се хилеха като пачи .А Човека беше безобиден,леко почерпен пред един нонстоп претендираше че продавачката го измамила , мисля че не е нужно да споменавам че собственика на нонстопа не е случаен.Подобни примери само аз ако ги запиша "Под игото" ще изглежда като туристически наръчник! "Там дето живея всички знаят, кой пренася наркотици, кой краде телефонни и ел. кабели, кой прави дарения н а мвр и т.н.А курвите обикалят с патрулката да си вземат процетна" - навсякъде е същото само полицията още не може да се светне. А тези 300 души жандармерия които пазеха Рашковата фамилия каде са когато когато мангалите нахлуят в двора на някой старци а те стоят вътре и не се обаждат, само и само тях не ги пипат!?
Az

2011.11.18 | 19:48

6
ПЛАТЕНИ УБИЙЦИ, ИЗРОДИ, АНТИБЪЛГАРИ
някой

2011.11.08 | 18:58

4
На полицейско насилие съм ставал жертва веднъж като тинейджър. За сметка на това със ставал жертва на тормоз, заплахи, полицейски произвол, превишаване на полицейски права, грубо и унизително отношение не веднъж! За жалост мнозина от милиционерите са грозни, дебели, груби и недодялани прасета. Нагли и корумпирани хора без особен интелект и с доста власт. Поведението на полицаите спрямо гражданите в БГ е надменно, нахално и рекетьорско! Полицията се държи с хората като с врагове и престъпници вместо да е в тяхна полза и услуга... Всички знаем за какво става въпрос и подобни напудрени изказвания чрез медиите само будят у хората насмешка и съжаление към днешното МВР. Наскоро ми се наложи да сигнализирам на 112 за смущаване на обществения ред. Вдигна ми пиян полицай който след 5 минутно сумтене по телефона ми затвори. Патрул така и не дойде. В квартала всяка нощ има разбита кола, мазе, двор. На улицата ми по сред бял ден се продават наркотици, а дилърите дори не се крият... Всичко това става в относителния център на столицата... МВР и в частност полицията са неефективни структури изцяло подвластни на уличната корупция и шуробаджанащината. Свестните служители там са малцинство умишлено задържани в развитието си, застопорени на ниски не ключови позиции. Оперативните работници са ръка за ръка с дребните престъпници и захлебват доволно от контактите си с тях. КАТ е пропита от корупция и неподправен уличен рекет... За жалост хората които се сблъскват с МВР се третират като виновни безусловно и по подразбиране. Вярно е обаче, че нещата са прекрасни както казва Калин и ние трябва да вярваме откровено на това. Разликата е само от коя страна на пагона се намираш...
123

2011.11.08 | 18:56

3
Тоя Калин е направо смешен.Всеки знае, че полицайте бият наред в арестите, особено циганите.Има и свестни служители разбира се, но тези, които превишават правата си са много.И какви са тия пародийни статистики?Седемдесет заведени дела, а колко ли са незаведените, като се има предвид, че хората ги е страх и не вярват в съдебната система?И едва ли някой ще спечели дело срещу полицай.Наслушал съм се на глупости.

2011.11.08 | 17:44

2
Абе в Веско Маринов не пееше ли за куките: "Аз съм спокоен защото нашата полиция ни пази" :)
ds

2011.11.08 | 15:43

1
54 000 медала да им раздадат на момчетата.Те са невинни!Те са герои! Коментарът е излишен, всеки знае що за свиня е чичо ушев.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини