Арестуваха български студент за трафик на дрога в Румъния

  • 07 ноември 2011 20:48

  • 1988
  • 1
Арестуваха български студент за трафик на дрога в Румъния
©

Български студент е арестуван в Румъния по обвинение в трафик на дрога и внасяне в страната на наркотици, предаде агенция Аджерпрес.

Апелативният съд на Плоещ - град, северно от Букурещ, потвърди мярката на българския студент Борислав Пурчев, 21 г., който следва в Университета по петрол и газ в същия град.

Прокурори от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма осъществиха в петък обиски на три студентски общежития на Университета по петрол и газ в Плоещ, като 14 души на възраст между 20 и 25 години бяха отведени за изслушване в полицията, сред които четирима трафиканти на канабис.

Според прокурорите членовете на групата действали в района на окръг Прахова под ръководството на българския гражданин Борислав Пурчев, студент по механика, който внасял големи количества канабис от България. Наркотикът се разпространявал предимно сред студенти в общежитията.

Прокурорите са разбили групата, състояща се от български и румънски граждани, в по-голямата си част студенти, специализирана в трафик и разпространение на канабис. В българския гражданин били намерени 100 грама канабис и бял прах, който е иззет за анализ. Четирима души са обвинени в трафик на наркотици, а на 10 други са повдигнати обвинения за употреба.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
минаващ

2011.11.08 | 20:51

1
Не мога да го мисля този. Румънците не си поплюват най-вече за наркотици. Ще бъде късметлия, ако се отърве с 10 години. Господ да му е на помощ...

Добави коментар

Водещи новини