Глутница вълци разкъса 10 овце край смолянското село Сивино

  • 07 ноември 2011 11:22

  • 3227
  • 1
Глутница вълци разкъса 10 овце край смолянското село Сивино
©

Глутница вълци разкъса 10 овце край смолянското село Сивино, съобщи кметският наместник Здравко Филипов, пише "Фокус".

Той каза, че нападението е станало в нощта на сряда срещу четвъртък, в обора, който се намира в близост до селото.

Глутницата е била от 4 или 5 вълка, които успели да изядат нацяло 3 овце, а останалите са били със сериозни наранявания, някои от тях смъртоносни, а някои от овцете стопаните са успели да ги заколят. По думите на Филипов стопаните е трябвало да приберат овцете си утре – на 8 ноември, на Димитровден по стар стил, но след този инцидент са ги прибрали преждевременно, за да си ги пазят.

Ловната дружинка на Сивино е тръгнала по следите на вълчата глутница, но успели да отстрелят само един екземпляр. Ловът обаче ще продължи. Филипов каза още, че в района на Сивино обикалят и 3-4 мечки, които местните са ги виждали, но те досега не са нанасяли щети.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3227 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петя

2014.02.10 | 00:08

1
Заради три овце ще избият вълците, а когато глутница помияри разкъса човек, ги хващат и ги настаняват в приют и след това ги осиновяват. Примери: разкъсаният и жив изяден проф. Ботьо Тачков в "Малинова долина", разкъсаната Кристияна Маринова (6 г.), тръгнала да си купи нещо от бакалията, осакатената баба, на която помиярите изядоха краката и много други, прекалено много да ги изброим всичките. Изводът: Три овце са много по-важни от кой да е човек за "природозащитниците"! Къде сте "природозащитници"? Защо си траете, когато избиват вълците в гората? Нима те нямат право на живот в естествената си среда?

Добави коментар

Водещи новини