Щети за 3 млн. лв. от кражба на кабели в ЧЕЗ

  • 07 ноември 2011 10:58

  • 1141
  • 0
Щети за 3 млн. лв. от кражба на кабели в ЧЕЗ
©

Над 3 млн. лева е инвестирала ЧЕЗ България от началото на годината за възстановяване на щетите от кражби и посегателства, съобщават от компанията.

Този месец ще завърши подмяната на увредени при кражба 10 000-волтови кабели в колектор към подстанция "Витоша" в София. Това е вторият етап от плана за подмяна на увредени кабели в София.

През септември компанията е приключила подмяната на 57 хил. метра кабели от подстанция "Хиподрума", а през следващата година е предвидена и подмяната на 94 хил. метра кабели от подстанция "Красно село".

С подмяната на кабелите от подстанция "Витоша" ще бъде възстановена сигурността на захранването за редица битови и бизнес потребители, както и на ключови обществени и държавни институции и социални заведения в центъра на столицата.

Над 1,5 млн. лева ще бъдат инвестирани през ноември в електроенергийната мрежа на Западна България, съобщават от ЧЕЗ. Над 240 хил. лева ще бъдат вложени в дейности по присъединяване на нови клиенти.

От началото на 2008 г. до края на 2010 г., компанията е отделила близо 260 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини