Кравар преби конкурент за пасище

  • 27 октомври 2015 11:04

  • 1510
  • 0
Кравар преби конкурент за пасище
© Булфото

Малин Л. се изправя пред съда, за да отговаря за причиняването на средна телесна повреда на свой съселянин. Инцидентът се е разиграл на 9 август 2014 г. в землището на Кричим. Тогава той пребил зверски Георги Д. на 68 г. По-късно е било установено, че му е счупил лакетна кост.

Това е причинило на Георги Д. трудности в движението на ръката за период от 4 месеца.

На 9 август 2014 г. Георги Д. извел кравите си на паша край поречието на р. Стара река. Стадото отишло в нива, която вече била ожъната. В същото време в съседната нива с комбайн жънел Малин Л., който започнал да гони Георги Д. и друг мъж със стадо. Малин Л. също имал стадо от крави и възнамерявал да го отведе на паша в същата нива. Виковете му били чути от двама рибари в района на реката. Единият от тях видял как Малин Л. се отправил към двамата мъже със стадата. Те тръгнали да изкарват животните, пише "Блиц".

Георги Д. чул стъпки зад себе си, обърнал се и видял Малин Л. да посяга към него с метална тръба. Вдигнал лявата ръка да се защити и в този момент Малин Л. го ударил с тръбата по ръката. След това издърпал тоягата от ръката му и започнал да го удря с нея по краката, ръцете, тялото и врата. Георги Д. паднал на земята. Малин Л. взел тоягата и тръбата и тръгнал обратно към комбайна.

С експертно заключение от назначената съдебно-медицинска експертиза е установено, че на Георги Д. било причинено счупване на лакетната кост и кръвонасядане на предната коремна стена. По делото са призовани осем свидетели, извършени са експертизи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини