ДАНС: Основните каналджии са чужди граждани, пребиваващи в България

  • 24 октомври 2015 16:56

  • 1438
  • 3
ДАНС: Основните каналджии са чужди граждани, пребиваващи в България
© Булфото

Основните каналджии, които се занимават с тази дейност, са чужди граждани. Това каза Димитър Георгиев, председател на ДАНС, по време на брифинг, на който бяха оповестени данни от проведената специализирана операция между МВР и ДАНС.

"При тази поредна операция сме задържали граждани на Сирия, Ирак и Йордания и в рамките на оперативната информация, с която разполагаме, сме установили, че това са лица, които са с пребиваване в България", посочи Георгиев.

"Предвид това, че те застрашават националната сигурност с дейността си, сме предприели действия и съм наложил наказателни постановления на лицата за експулсиране от територията на България и забрана за 5 години", обясни той.

По думите му, в рамките на тази дейност лицата се използват от мигрантите, за да могат да улесняват преминаването им през България, като всички останали, които са от български произход, са по-скоро помагачи и такива, които се занимават с каналджийство покрай тези, които основно организират целия процес по преминаването на мигрантите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1438 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асен

2015.10.25 | 14:28

3
абе що се излагаш,чужди граждани били,хахххааахх

2015.10.24 | 20:37

2
Значи, нашите полицаи дето са толкова " безпогрешни", са били само ятаци на циганите,постоянно преиваващи ? Аз не вярвам, а вие, драги читателю?

2015.10.24 | 20:32

1
Е да така е...ама надали

Добави коментар

Водещи новини