Пенсионерка от Велико Търново спретна клопка на "ало" измамници

  • 23 октомври 2015 12:11

  • 2111
  • 1
Пенсионерка от Велико Търново спретна клопка на "ало" измамници
©

66-годишна жена от Велико Търново спретна клопка на телефонен мошеник, който отишъл да получи 4000 лв. за покупка на климатици. Съобразителната пенсионерка му пробута плик с накъсани стари вестници, а минути след това ченгетата му щракнаха белезниците.

Случката се разиграла в четвъртък. По обяд на домашния телефон на великотърновката се обадил непознат мъж, който й обяснил, че нейн познат си е купил климатици на стойност 7 000 лв. За покупката обаче трябвало да се доплатят още 4 000 лв. Жената веднага разбрала, че става въпрос за измама и сигнализирала в полицейското управление. Тя продължила уговорките по телефона с непознатия. Хладнокръвната баба дори се явила на мястото, където да му предаде поисканата сума, но преди това вместо тлъста пачка нагласила вестници и поставила само 100 лв. за камуфлаж. Полицаите дебнели наблизо и минути след предаването на плика задържали 29-годишният Х. М. от шуменското село Тимарево.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

2111 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2015.10.24 | 17:37

1
Браво на жената за смелостта и усърдието да помогне тоя кавал да бъде заловен, сега остава онези в униформите да си свършат работата!

Добави коментар

Водещи новини