Домовите кражби в Добричка област са намалели с 29%

  • 22 октомври 2015 12:54

  • 757
  • 0
Домовите кражби в Добричка област са намалели с 29%
©

Кражбите по домовете на граждани в Добричка област намаляват с близо 29 на сто през изминалото деветмесечие на 2015-а спрямо същия период на миналата година, посочват в публичен отчет от Областната дирекция на МВР, предаде БТА.

Към края на септември са регистрирани общо 181 домови кражби, като след задържането на групи е преустановена тенденцията на ръст на този род престъпления от последните години. През деветмесечието намаляват с около 37 на сто и регистрираните грабежи в сравнение с година по-рано, информират от полицията. Повечето от извършените 24 престъпления са станали в по-големите населени места като посегателствата са предимно над самотно придвижващи се жени, от които са отнети чанти, златни накити, мобилни телефони.

През изминалите месеци на годината в региона са регистрирани общо 884 кражби на имущество при постигната разкриваемост 24.7 на сто. За сравнение, през същия период на миналата година регистрираните кражби са 1045, а разкритите са 18.7 на сто, посочват от Областната дирекция на МВР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини