Пъхнали в багажното кокаина на Боевски?

  • 04 ноември 2011 21:38

  • 2475
  • 6
Пъхнали в багажното кокаина на Боевски?
©

Куфарите на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски са минали през задължителната проверка на скенера на летището в Сао Пауло, без да е установено, че в тях има укрит наркотик.

Едва впоследствие, когато са попаднали в багажното отделение и е трябвало да бъдат превозени до самолета, е установено, че в единия от тях има известно количество кокаин. Това е неофициалната информация, до която според "Стандарт" са се добрали адвокатите на щангиста.

Опитни криминалисти коментираха, че не е изключено дрогата да е пъхната в самото багажно отделение. Митничарските кучета се пускат преди полета, но добре маскирани пратки от едно летище до друго, особено по направлението Бразилия - Испания, нерядко успяват да минат. Собствениците на куфарите могат изобщо да не подозират какво се случва.

В конкретния случай самият Боевски твърди, че е закупил три чисто нови куфара от град Камбуриу ден преди полета. Задържан е чак след като е чекирал багажа си и е трябвало да се качи в самолета за Мадрид. Това е потвърдено и от дъщеря му Сара. Адвокатът му Константин Симеонов отбеляза, че щангистът никога не е правил самопризнания, каквато информация се появи у нас през бразилските медии. Бил е за първи път в Бразилия, като за пътуването през океана разбрал десет дни преди заминаването.

Първоначално съобщената цифра от 9 кг също не е съвсем вярна, защото е измерена тежестта на самия багаж. Реално кокаинът е бил не повече от 2 кг, обясни защитникът. Колегата му адвокат Ивайло Дерменджиев заминава за Бразилия, за да се заеме със случая на място. Той е специалист по международно право и е арбитър в Спортния арбитражен съд. Заедно с него ще пътува и съпругата на щангиста Красимира, твърди "Стандарт". Тя ще бъде допусната на свиждане със съдействието на консула ни там Мануел ди Насименто.

Още в четвъртък външният министър Николай Младенов е разговарял със своя бразилски колега, който е обещал съдействие. Тактиката на защитата ще е да измъкне Боевски, без да се стига до съдебен процес по същество. От страна на прокуратурата обясниха, че чакат официалните документи. Досъдебното производство у нас ще има за цел да следи развоя на случая и при евентуална присъда да се поиска екстрадирането на спортиста в България по линия на правното сътрудничество. Щангистът е изпратил писмо на родителите си в Кнежа, в което обяснява, че е невинен и няма от какво да се срамуват.

Последвайте канала на

2475 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2011.11.08 | 00:00

6
Комарджийски дългове на сина му Пол, касаещи живота му, второ пътуване тази година до Бразилия, държал се смутено пред митничарите, какъв е смисълът от тенис-турнир, далеч по-непрестижен от провеждащия се в същия момент например в Македония. Опит в употребата и търговията на подобни вещества (май нещо подобно произвежал на село)... Идеалното муле.
-VVV-

2011.11.08 | 00:00

5
Аре сега кажете, че всички са светци и са натопени нарочно.. Хаха. Държавата тук МАЧКА всеки ден нас нормалните хора или по-точно останалите тук мазохисти! Аз не съм Бог, за да съдя и това си е моето мнение, НО да не би да мислите, че СЛУЧАЙНО чак и външния министър се е заел да му помага! Смешно ми звучи при положение, че напр. за българите в Македония, който са репресирани НИЩИЧКО не правят.. А пък иначе когато ТУК хванат някой с 1-2-3 грама го изкарват някакъв УБИЕЦ едва ли не! МУТРИТЕ С БЕЛИ ЯКИЧКИ УПРАВЛЯВАТ ТУК!Само че в Бразилия не еб*ват какъв си,кой си, имаш ли пари или нямаш! За разлика от тук!

2011.11.07 | 17:00

4
АЛо, нещастници долни?! Какво ще кажете сега?! И ти, педалчето, Ники Младенов?! Всички скочихте да плюете Гълъбин и да се отричате от него, а май се оказа, че не е чак толкова виновен?! Същото стана и със сестрите ни в Либия преди време, хубавото Наде реагира по същия начин, а педалчето Ники е неин "чирак"! СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН! СРАМ МЕ Е ЗАРАДИ ПЕДАЛИ КАТО МЛАДЕНОВ И ДЕБИЛИ КАТО ВСИЧКИ, КОИТО СКОЧИХА ДА ПЛЮЯТ БОЕВСКИ ПРЕДИ ДА СЕ Е РАЗБРАЛО КАКВОТО И ДА Е БИЛО!!!
ФОНДАЦИЯ ТЪПО ОБЩЕСТВО

2011.11.07 | 16:59

3
АБЕЕЕ ТОВА МАМИНО ДЕТЕНЦЕ НИКОЛАЙЧО МЛАДЕНОФФФ Е ПОРЕДНИЯ КУРИОЗ ДОСТОЕН ЗА """НАЙ-СМЕШНИТЕ ВИДЕО КЛИПОВЕ"""" НИКОЛАЙЧОО МАМИН СЛАДЪК ОООТТТТТ КЪДЕ РАЗБРА ,ЧЕ ЕЕЕ ПРЕСТЪПНИК БЕЕЕЕ ДА НЕ СИ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА ИНТЕРПОЛ,ЧЕ ЗНАЕШ ИЛИ СИ ВИДЕООПЕРАТОРЪТ НА ЛЕТИЩЕТО В САО ПАУЛО , В ЦЯЛ СВЯТ ,КЪДЕТО И ДА Е НИКОЙ НЕ ТИ ДАВА ГАРАНЦИЯ ,ЧЕ НЯМА ДА ТЕ ОПАНДИЗЯТ САМО ЗА ДА ЗАПЪЛНИШ ПРОТОКОЛА(ТЕФТЕРА НА УШЕВ)
Мен

2011.11.07 | 16:59

2
А след като е възможно Гълъбин Боевски и да не е знаел за наркотика, защо нашият външен министър г-н Николай Младенов го плюеше наляво и надясно в интервюта по медиите. Изглежда и той (Младенов) се е взел на сериозно за медийна звезда! Един външен министър е ДЛЪЖЕН да защитава гражданите на държавата си навсякъде по света, а не да ги плюе и да им казва да се спасяват сами!!!
ФОНДАЦИЯ ТЪПО ОБЩЕСТВО

2011.11.06 | 06:21

1
.....ТОВА Е ФАРС......100 по 100% Е ИЗЦЕНИРОВКА .... ТИИИИИИИ МАМИНО ДЕДЕНЦЕ-НИКОЛАЙЧО, УСПЯ ДА СЕ НАУЧИШ ДА ЧЕТЕШ И ДА ПИШЕШ ,АМАА ЗАБРАВИ ДА МИСЛИШ И ЗА НАГРАДА СТАНА ВЪНШЕН МИНИСТЪР ЗА ДА НИ ЗАПОМНЯТ И С НЕЩО ВЕСЕЛО В ЧУЖБИНА ГЪЛЪБИН БОЕВСКИ Е ЗЛАТНО МОМЧЕ.....ТОВА Е ФАРС НИКОЛАЙЧОО ТИ СИ КУРЬОЗ ...МАМЕНЦЕ, ..КУРЙОЗ ЗА НОВОГОДИШНАТА ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ПО КАНАЛ 1

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини