Кола с афганистанци блъсна патрулка след гонка в Бургас

  • 16 октомври 2015 09:13

  • 5547
  • 5
Кола с афганистанци блъсна патрулка след гонка в Бургас
© Novini.bg

Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в морския град.

Инцидентът е станал около 3.50 часа вчера в района на разклона на село Дебелт.

Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобила. Полицейските служители подали сигнал за спиране със стоп-палка, но водачите на автомобилите не се съобразили и продължили движението си, което наложило преследване на автомобилите. Колите са се движели в посока към Бургас.

Междувременно е потърсено съдействие от служители на Четвърто Районно управление - Бургас, които блокирали една от улиците в града, за да спрат преследваните автомобили. Жандармеристите се изравнили с една от преследваните коли - "Опел Вектра", със старозагорска регистрация, движеща се в дясната пътна лента.

При опит да избяга водачът на автомобила завил рязко наляво и навлизайки в пътното платно на полицейската кола и я блъска. Нанесени са леки щети по предния десен калник и предната дясна врата. След катастрофата автомобилът спрял, но водачът е успял да избяга. От купето излезли осем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Спрян е и лек автомобил "Ситроен Ксара", с пловдивска регистрация, управляван от 33-годишния С.М. от Чирпан, в купето на който са открити още седем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България. Водачът на третия автомобил успял да избяга с него и продължил в посока към центъра на Бургас.

От полицейските действия е установено, че чуждите граждани са натоварени в леките автомобили в района на село Пънчево, община Средец, като се придвижвали по маршрут село Дебелт - Бургас. Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор "Миграция" към ОДМВР - Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, снощи в района на Средец, Бургаско бе застрелян афганистански гражданин в опит да се укрие с над 40 души от граничните полицаи.

Последвайте канала на

5547 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Д.Парашкевов

2015.10.17 | 19:34

5
НЕ НИ СТИГАТ ,НАГЛИТЕ ПОЛИТИЦИ ,А СЕГА И НАГЛИ ЧУЗДЕНЦИ !
dfb

2015.10.17 | 19:34

4
Стреляйте на месо бре.
albafos

2015.10.17 | 19:34

3
♥ Последно предупреждение приятели: http://albafos.wbs.cz ♥

2015.10.17 | 16:55

2
пфуу в БГ стана като в кабул бе

2015.10.17 | 16:55

1
А бе ББ ,къде ти е охраната на границата .Нали искаш пари , и се оплакваш ,че даваш много ри за охраната на границата или обратно ,взимат се пари за да ги пропускаш или да населяваш държавата с ислямисти

Добави коментар

Водещи новини