Заключиха турчин пенсионер заради Prada-менте

  • 26 май 2011 12:15

  • 1046
  • 0
Заключиха турчин пенсионер заради Prada-менте
©

Стоки-ментета за над 400 000 лева са иззети във Варна. Това стана ясно на съвместна извънредна пресконференция на директора на Областната дирекция на МВР-Варна комисар Димитър Димитров и окръжния прокурор Владимир Чавдаров.

Вчера при специализирана полицейска акция в местност „Свети Никола” във Варна след претърсване на склад е задържано лице от турски произход с инициали Е. Б. Н. Мъжът е постоянно пребиваващ в България. Роден е 1948 година. По време на задържането той е извършвал довършителна дейност по стока с чужда търговска марка. Поставял е световно известни марки на стоки-ментета. В склада са намерени и иззети 2036 броя чанти и портфейли и над 700 емблеми и капси, също носители на тези марки.

Стойността на тази стока на дребно е над 400 000 лева. Започнато е досъдебно производство по случая. Делото е разпределено на Районна прокуратура-Варна. Обвинението е за създаване на склад, организиран като цех за производство. Установено е, че стоките са били подготвяни за пласиране в търговската мрежа на Варна. Те са били иззети.

1046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини