Незаконна сеч остави без ток 3400 души в Горубляне

  • 30 септември 2015 21:05

  • 2115
  • 1
Незаконна сеч остави без ток 3400 души в Горубляне
© Булфото (архив)

Нов случай на незаконна сеч остави без електрозахранване 3400 клиенти на ЧЕЗ, този път в района на столичния кв. "Горубляне", съобщават от дружество.

Аварията бе предизвикана на 30 септември в 13.39 ч. от паднало дърво върху електропроводна линия от подстанция "Черни връх". Екипите на ЧЕЗ са реагирали незабавно и в 14.52 ч. е възстановено захранването на 19 от засегнатите трафопостове, а в 17.45 ч. бяха възстанови доставките и на останалите 7 трафопоста.

За по-малко от седмица това е втората авария по съоръжения на компанията, предизвикана от бракониери. "Това е втори случай в рамките на четири дни, в който с незаконните си действия бракониери нанасят щети по наши съоръжения и оставят клиенти на дружеството без ток. Очевидно са необходими по-строги и ефективни мерки срещу посегателствата и увреждането на съоръжения, от които страдат най-вече нашите клиенти", е казал Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение, цитиран от пресцентъра на дружеството.

От там припомнят, че на 27 септември паднало дърво в резултат на незаконна сеч е прекъснало електрозахранването за 35 трафопоста в пет села от община Берковица. В резултат на това в неделния ден 2893 клиенти на ЧЕЗ са били оставени без ток. Посегателствата и злонамереното увреждане на съоръжения от електроразпределителната мрежа са проблем с обществена значимост. Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, подобни престъпления често остават ненаказани. ЧЕЗ не спира да призовава за по-голяма обществена нетърпимост и за по-ефективни наказателни мерки срещу незаконните посегателства и увреждания на съоръжения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2115 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.01 | 11:41

1
Манго и чаветата са огладнели и им е студено.

Добави коментар

Водещи новини