Задържаха 135 чужденци на българо-сръбската граница

  • 24 септември 2015 15:14

  • 1935
  • 0
Задържаха 135 чужденци на българо-сръбската граница
© Булфото

Служители на Регионална дирекция „Гранична полиция” - Драгоман са задържали няколко групи чужденци близо до българо-сръбската граница. Нарушителите са общо 135 души.

Повечето от задържаните са от Афганистан. Част от тях са в процедура за получаване на статут от Държавната агенция за бежанците.

Задържани са и шестима български трафиканти, които по първоначални данни са откарали с автомобили чужденците до границата. Работата по случаите продължава, съобщиха от МВР, цитирани от Дарик.

Снощи на гара Калотина при съвместна проверка на излизащ от страната международен влак гранични полицаи и митничари са открили в тавана на един от вагоните 12 газови пистолета. Оръжието е иззето, съставен е акт за административно нарушение.

Вчера на ГКПП Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил, шофиран от двама турски граждани. При извършената проверка с газ-анализатор служител на Гранична полиция е отчел завишени стойности на въглероден двуокис. В товарното помещение на камиона са открити двама мъже - от Ирак и Иран. Нелегалните пътници и шофьорите са задържани в ГПУ-Свиленград.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1935 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини