Още скандални разкрития за арестуваните полицаи. Шефът на РУП-Първомай притискал свидетели

  • 18 септември 2015 09:47

  • 9045
  • 6
Още скандални разкрития за арестуваните полицаи. Шефът на РУП-Първомай притискал свидетели
© Фейсбук

Арестуваният шеф на РПУ Първомай е направил най-фрапантни нарушения от всичките задържани при  спецоперацията в Първомай и Асеновград.

Припомняме ви, че при акцията бяха задържани петима полицейски служители, сред които шефовете на управленията в Асеновград и в Първомай, зам.-началникът на полицията в Първомай и още двама редови служители, както и 10-те лица, които са се ползвали с полицейската протекция.

Началникът на РПУ-то в Първомай - Васил Налбантов, е обвинен за прикриване на два скандални случая. Единият е прикрита тежка катастрофа, станала в центъра на града пред очите на десетки свидетели. Именно синът на известен бизнесмен в Първомай е причинил катастрофата. Той е бил в нетрезво състояние. Веднага е бил заменен с друг шофьор, показанията на свидетелите са заличени, а случаят въобще не е бил регистриран в полицията. Малко по-късно, същият този син на бизнесмен, е извършил две отвличания и побой над местни момчета. Тези два случая също са били потулени, съобщи в пряко включване от Пловдив за сутрешния блок на Нова телевизия репортерът Благой Бекриев.

В знак на благодарност, бизнесменът подарил на полицейския шеф луксозен автомобил. И за да не се набива на очи скъпият подарък, полицейският шеф помолил негов подчинен автомобилът да бъде записан на негово име. Самият този подчинен сега започнал да разказва всичко на спецченгетата от „Вътрешна сигурност".

И за още един случай, в който е замесено името на началника на полицията в Първомай - говори се, че е покровителствал негов приятел - бизнесменът Минчо Хубенов, който закупил в землището на Първомай селско пасище, което трябвало да превърне в рибарник. Само че той го превърнал в незаконна кариера, от която добивал инертни материали. Те дори били използвани за направата на жп линията Пловдив - Свиленград, която се изгражда по европейски проект.
Именно така, бизнесменът, с помощта на покровителството на полицейски началник, успял да прибере 3 млн. лв. Бизнесменът също е задържан.

Зам.-началникът на РПУ-то в Първомай Румен Дичев е прикрил крадец на коне срещу подкуп от 800 лева. В този случай се е стигнало до убийство, защото потърпевшите, чиято жалба била унищожена от полицая, са открили крадеца и са го убили.

Най-драстичното и най-фрапантното е, че хората в малкия град като Първомай, се страхуват да говорят за тези случаи и да свидетелстват срещу полицаите. Още по-скандално е, че в деня, когато се е провеждала акцията на „Вътрешна сигурност", самите разследвани полицаи са ходили в домовете на свидетелите и са ги предупреждавали да не говорят и да не отварят на спецченгетата.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
9045 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.10.03 | 20:31

6
Хахаха, да не отварят на спецченгетата :)

2015.10.03 | 20:31

5
to e qsno gerb ,dps,bsp= mafia
Доктор

2015.10.03 | 20:31

4
Полицията е филиал на мафията.Повтарям се,а и то е общоизвестно.
не българин

2015.09.26 | 21:00

3
Каква полиция имаме само с шефка ПАЧАВРА р ха ха ха!!!!!

2015.09.24 | 20:13

2
А бе Бъчварова ,тоя като го гледам ми прилича на Талибански бежанец .Срамота е за българската държава ,за българската полиция и най -вече за българското правителство .85% са такива Бъчварова и ББ.Демокрацията роди такива изроди и престъпници и бежанци и джихадисти ..Да се сложи край на тази свободия .
moni

2015.09.24 | 20:12

1
kakva darjava iskame vsicki shefove sa zameseni v dalaveri Rumynceto malci moje i tia e v dalaverata s shefovete

Добави коментар

Водещи новини