Шизофреник държа 79-годишната си майка като заложник

  • 17 септември 2015 16:21

  • 2003
  • 0
Шизофреник държа 79-годишната си майка като заложник
© Булфото (архив)

Психично болен мъж от сунгурларското село Славянци държал като заложник собствената си майка близо 3 часа в сряда, съобщиха от полицията.

За да предотвратят фатална развръзка, полицаите атакували къщата на 79-годишната жена, където се развила заложническата драма. В крайна сметка болният от шизофрения Стойчо М. е бил отведен с белезници и транспортиран в Центъра за психични заболявания в Бургас. До инцидента се стигнало след постановление на Карнобатската районна прокуратура за принудително лечение на Стойчо М. в специализирано болнично заведение.

В деня на отвеждането му шизофреникът се скрил в дома на майка си. Къщата на възрастната жена изглеждала като бункер - със затворени прозорци и врати, обезопасени с метални решетки и поставени шипове на первазите. Полицаите провели няколко телефонни разговора със Стойчо, но той отказал да излезе от къщата и реагирал агресивно, говорейки неадекватно и несвързано.
Психично болният мъж сипел заплахи към служителите на МВР и към майка си, с която се заключил в стая на 2-я етаж.

Полицаите опитали да го убедят да пусне възрастната жена, но синът отказал и започнал допълнително да укрепва входната врата на къщата. За да преодолеят металните решетки и шипове, полицаите атакували къщата, въоръжени със стоманено-режещи клещи и флекс. При проникването им вътре, шизофреникът оказал съпротива, но бързо бил обезвреден, съобщава 24 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини