Криминалист: Хвърлена е кука за разкриване на убиеца на Георги (видео)

  • 16 септември 2015 08:31

  • 7253
  • 4
Криминалист: Хвърлена е кука за разкриване на убиеца на Георги (видео)
©

Най-вероятно това е случайно деяние, каза в сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев по повод убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Припомняме, че ученикът бе намушкан с нож и издъхна по обед на 2 юни в Борисовата градина. До момента няма задържан за убийството.

Тези престъпления са трудно разкриваеми, трудно е да се разкрие връзката между пострадал и извършител. Работата по такива престъпления продължава много време и не винаги се стига до резултат. Затова в момента не е етично да критикуваме разследващите, коментира Ботев.

Обикновено, когато се разследва подобно престъпление, се търси начин да се хвърли въдичката, за да се закачи нещо. А тук не е хвърлена въдичка, хвърлена е кука, каза криминалистът по повод разпространяваните периодично от полицията кадри от камери на младеж, издирван като свидетел на тежкото престъпление. Имам чувството обаче, че се залага само на това – на записите от камерите, а има още много способи, каза още Ботьо Ботев.

Най-важното в случая е полицаите да покажат онази страст в работата си, която показват съучениците на убитото момче. Но като че ли в последните седмици нещата се изместиха в бюрократична посока, заяви криминалният психолог Росен Йорданов. Той призова разследващите да положат повече усилия за разкриване на убиеца на ученика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7253 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.09.19 | 21:02

4
НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.

2015.09.19 | 21:02

3
Все ми се струва, че е убиеца е дете на някой "голям",за това няма разкритие, и пращат разни уж експерти да ни убеждават от екрана как можело и да не се разкрие....
22

2015.09.18 | 18:08

2
Всичко това с камерите и остналаите простотии с "партньорските" служби са глупости!!! Първо - по сега действащото законодателство видеозаписът не е доказателство , освен в случаите когато е разпореден от компетентен съд. Второ - дори и да разпознаят човека от снимката и да го намерят, само по тази снимка не могат да го осъдят. Кадрите доказват единствено че е бил в района на борисовата градина, както и десетки хиляди други по това време. ЖАЛКА ИСТОРИЯ!

2015.09.17 | 21:04

1
Той тоя убиец сигурно вече е на гъза на географията, ама все тая...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини