Мним полицай отмъкна 1190 лв. от жена в Търговище

  • 12 септември 2015 20:11

  • 2360
  • 1
Мним полицай отмъкна 1190 лв. от жена в Търговище
© Novini.bg

Жена от Търговище е дала 1190 лева на мним полицай при телефонна измама. Предотвратени са и няколко други опити за измами и ощетяване на граждани, станали на 11 септември, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Възрастната жена е получила телефонна обаждане на стационарния си телефон около 2.50 часа през нощта. Неизвестен мъж, представящ се за полицейски служител поискал парите. Предлогът бил, че сумата е нужна за заплащане на обезщетение на близките на загинал при катастрофа, която е причинена от дъщерята на 78-годишната жена. Случаят се разследва в полицейско производство.

От ОД на МВР информират, че изминалото денонощие са извършени още няколко опита за телефонни измами чрез обаждане на стационарни телефони на граждани в Търговище. От институцията съветват жителите на областта да не се доверяват на случайни хора, осъществили контакт с тях по телефона и представили се за длъжностни лица, и да не предоставят под никакъв предлог парични суми или скъпоценности на непознати.

Ако получат подобно телефонно обаждане, е необходимо своевременно да уведомят съответните полицейски органи на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, за да бъдат предприети спешни мерки по пресичане и разкриване на престъплението или да позвънят лично на близкия си, за да се уверят в достоверността на чутото.

Последвайте канала на

БТА
2360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.13 | 14:26

1
TIKVATA BOIKO E KRADEC I BANDIT -DRUGO I NE MOJEM DA OZAKVAME

Добави коментар

Водещи новини