Гунински си спомни само вкуса на водата, която е пил, докато е бил в плен

  • 02 ноември 2011 07:32

  • 2615
  • 1
Гунински си спомни само вкуса на водата, която е пил, докато е бил в плен
© Булфото

Румен Гунински-младши разпознал само вкуса на водата, която са му давали, докато е бил в плен на Наглите. Това разказа баща му.


"Влизахме в три стаи на приземния етаж и в една на втория. Синът ми разпозна вкуса на водата. Съвпадат и броят на стълбите, ниският свод, където си е ударил главата, но толкова. Ако е бил там, то е могло да бъде в специално изградена втора стая в рамките на по-голямо помещение", заяви Гунински пред "Стандарт".

Заради скандален оглед - без писмено съдийско разпореждане, прокурорът по делото Бисер Кирилов си направи отвод в понеделник.

Мораториум за месец над "къщата на ужасите" в Петревене наложи съдийката по делото на Наглите Виолета Магдалинчева. На 14 юни тя определи огледът в Петревене да бъде направен месец по-късно. Срокът беше спазен, заяви пред "Стандарт" прокурор Бисер Кирилов. И обясни, че следственият експеримент се провел на 15 юли по негово устно указание. "Аз не съм бил на мястото. Не беше оглед, а проверка на обстоятелствата на един от свидетелите", коментира вчера прокурорът Бисер Кирилов. Става дума за показанията пред съда на затворника Багрян Димитров, който разкри последната от къщите, където бандата на Наглите са държали отвлечените от тях хора. "Дадох си отвод, за да няма и най-малкото съмнение, че съм пристрастен. Според мен нито делото е пред провал, нито нещо се променя с моето отсъствие", каза Кирилов.

Оттук нататък обаче, фактите около незаконния оглед са абсолютно различни. Според антимафиотите от ГДБОП той бил само външен, за да стане ясно дали това е точната къща, описана от Багрян. Полицаите обаче не се стърпели и след официално зам.-шефът на РПУ-Луковит дал разрешение, в присъствието на собственика на къщата Иван Вълев, Румен Гунински-баща и син, влезли в стаите на къщата. Предвождал ги антимафиотът Йордан Монов.

"Огледът траеше около половин час, влязохме в стаите, но нямаше неопровержими доказателства, че там е държан синът ми", заяви Гунински. Къщата се намира до основния път София-Плевен и шумът на преминаващите автомобили е постоянен. Румен Гунински-младши обаче казва в показанията си, че е чувал шум от камион само сутрин и вечер. "Синът ми е с изострени сетива, разпознал е вкуса на водата, но е възможно да е бил в друга къща в Петревене", каза Гунински-баща.

Според антимафиотите огледът бил провал, защото не са намерени годни следи. "Няма и как да е другояче 2 г. по-късно", смятат разследващите. И разказват, че при първия оглед и Киро Киров не могъл да се ориентира и да разпознае помещението, в което е държан, а било минало много по-кратко време. Затова и антимафиотите не били оптимисти при огледа на "къщата на ужасите" в Петревене. Сагата с "Наглите" продължава с нов прокурор - Стефан Рачев. 9 души са обвинени за 11 отвличания и 1 опит за похищение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2615 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.02 | 10:08

1
С нашето прекрасно правосъдие Гунински скоро ще забрави, че въобще е бил отвлечен, и ще помоли да пуснат подсъдимите, за да си спаси кожата оттук нататък. Правосъдието е основна язва на нашето общество, атмосферата на безнаказаност създава и арогантността на мутри, мафиоти и политици, и корпуцията на всички нива на държавната администрация.

Добави коментар

Водещи новини