Катастрофа между линейка и автомобил с бременна заради запалено стърнище

  • 09 септември 2015 11:41

  • 2093
  • 0
Катастрофа между линейка и автомобил с бременна заради запалено стърнище
© novini.bg

Линейка и лек автомобил "Мерцедес", в който е пътувала бременна жена, са катастрофирали край Павликени заради запалено стърнище. Тежкият пътен инцидент се разиграл около 16,30 часа вчера, близо до село Патреш.

Линейка на общинската болница в Павликени транспортирала пациент от ортопедичното отделение на великотърновската болница до село Карайсен. Минути след като болният бил закаран до дома му, линейката потеглила към Павликени. В нея пътували шофьорът и придружител на пациента, който бил превозен.

По пътя обаче специализираното возило внезапно попаднало в гъста димна завеса. По същото време зърнопроизводител бил запалил стърнище в ожънат царевичен блок край пътя. Заради дима нямало никаква видимост по трасето, което принудило "Мерцедес", пътуващ пред линейката, да спре внезапно. В същия момент шофьорът на линейката твърде късно забелязал автомобила пред него, натиснал рязко спирачки, но все пак връхлетял върху спрялата кола. Водачът и спътникът му незабавно слезли от линейката и побързали да помогнат на бременната жена в “Мерцедес”-а, която за щастие се отървала само с уплаха. През това време пламъците от нивата се пренесли на пътя и обхванали спрялата линейка.

Участниците в произшествието потърсили помощ на телефон 112, но докато дойдат пожарникарите, специализираният автомобил изгорял напълно. Бременната жена била откарана в Спешна помощ в Павликени и прегледана, но опасност за нея и бебето няма. Като по чудо злополуката се разминала само с материални щети. По случая обаче се води разследване и арендаторът, който допуснал горящото стърнище да предизвика пожар и силно задимяване, ще носи наказателна отговорност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини