Скъсани въжета причинили инцидента с падналата платформа? (галерия)

  • 01 септември 2015 20:14

  • 3833
  • 1
Скъсани въжета причинили инцидента с падналата платформа? (галерия)
© Булфото

Платформа с двама строителни работници падна от петия етаж на строящ се паркинг в София. Мъжете са в тежко състояние и са откарани в болницата “Света Анна”.

Инцидентът стана днес около 13,40 ч на столичния булевард “Цариградско шосе”, близо до Университета по библиотекознание и информационни технологии. Според очевидци срутването е станало по време на работа и вероятно е резултат от неспазване на условията за безопасен труд, пише 24 часа. Двамата мъже се возели на платформата, която трябвало да вдига колите в строящия се многоетажен гараж. Тя била на петия етаж, когато полетяла надолу. Все още се установяват причините за това. Една от версиите е, че въжетата са се скъсали.

“Извършвал се е ремонт и платформата в средата пада. Строителите, които са работили вътре, са с травми на крайници. Извадени са от нашите екипи”, обясни старши комисар Тошко Тошев, шеф на столичната пожарна. Той допълни, че се е наложило платформата да бъде рязана, за да може работниците да бъдат извадени.

Пострадалите са в тежко състояние, с множество наранявания. Двамата са на средна възраст. Единият е с два счупени крака, а другият - със счупен таз. Според очевидци работниците са били без каски.

На строителния обект имало и други инциденти - падали железа, но за щасти никой не пострадал. Предстои да бъде проверен целият обект, каза главен инспектор Сашо Петров от Инспекцията по труда. Той посочи, че проверки ще има както за строителите, така и за собствениците на обекта. Петров заяви, че е нарушение работа на височина над 1,5 метра да се извършва без каски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.03 | 21:11

1
ТИКВАТА ГЕРБЕРАСТКА Боко Рапоноглу , агентът БУДА , Мутромилиционерът от Банкя , Главния минетчия е виновен заради мизерията , циганията , престъпността , безработицата и безизходицата ! ДОЛУ ГЕРБ , крадливата сган ! САМО АТАКА !

Добави коментар

Водещи новини