Пиян шофьор предизвика катастрофа

  • 31 октомври 2011 12:16

  • 1204
  • 1
Пиян шофьор предизвика катастрофа
©

в РУП Тетевен е получено съобщение за настъпило ПТП в с. Български извор, ул." Демокрация", като участник в произшествието е служител на РУП Тетевен – Ю. М. 40-годишен, водач на лек автомобил "Голф".

При огледа на местопроизшествие се установи, че водач на лек автомобил "Пежо" Р. М. 27-годишен от с. Галата, при движение с несъобразена скорост в посока гр. Варна, изпреварва на забранен участък лек автомобил "Голф" с водач Ю. М., като го удря в заден ляв калник.

В резултат на удара лекия автомобил "Голф" се завърта, удря се в лявата предпазна мантинела и спира в дясна лента за движение посока Варна. Лекият автомобил "Пежо" в резултат на удара напуска пътното платно в ляво посока Варна и откъсва крайпътно дърво, след което спира в тухлена ограда. В резултата на ПТП и двата автомобила са със значителни материални щети. Водачът Р. М. е изпробван с техническо средство "Алкомер 931", който отчете 1,92 концентрация на алкохол и същия е настанен в МБАЛ- Тетевен под наблюдение, без опасност за живота.

Водачът Ю. М. е изпробван с техническо средство "Алкомер 931" с № 0249549, който отчете 0,00 промила. На двамата водачи е взета кръвна проба за алкохол. Образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1204 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дарина от Варна

2011.10.31 | 15:29

1
Къде всъщност е станало всичко това? Около Тетевен, около Варна или между Тетевен и Варна?!

Добави коментар

Водещи новини