Ръст при кражбите на коли, автоапашите са бързи, нагли и сръчни

  • 17 август 2015 06:42

  • 5115
  • 5
Ръст при кражбите на коли, автоапашите са бързи, нагли и сръчни
©

Ръст при кражбите на коли отчитат от полицията. Всеки ден у нас се крадат по десетина автомобила. Ударите се правят основно четвъртък и петък през нощта. Предпочитани са германските коли. Задигат се както луксозни, така и по-стари марки. Няма непробиваема кола.

Бързи, нагли, сръчни: Такъв е профилът на автокрадците. Само за 15 минути престъпници задигат два автомобила, а собствениците отново разчитат на кадрите за залавянето на крадците, съобщава БТВ.

В четвъртък вечерта Делян Лилов паркира колата си в подземния гараж. Сутринта съседът му се обажда с новината, че колите и на двамата липсват. Останали са само кадрите. Камерата, която е била точно над крадците, очевидно не ги е впечатлила. „Идва, за 4-5 минути отваря колата на съседа, прехвърля се на моята – толкова време му отнема, извиква си партньора и изкарват двата автомобила – 15 минути им отнема сумарно”, обяснява пострадалият.

Най-предпочитан терен за удари на автобандите са южните квартали на столицата – „Младост” и "Студентски град". Луксозните коли се крадат по-лесно, а непробиваем автомобил няма, твърдят полицаите. Ако не успеят на място, бандитите го качват на репатрак или го теглят с въже.

Най-младият вещ в занаята е на 18, а най-възрастният – на 61. От полицията знаят кои са – с богати криминални досиета, задържани неколкократно, излежавали присъдите си. „Като цяла Наказателният кодекс е доста либерален, не само у нас. Имаме случаи, при които автокрадецът в кола го хващаме, намираме и дрога, в момента е в ареста, не заради кражбата, а заради дрогата, което е показателно”, обясняват от полицията.

80 процента от откраднатите коли се разглобяват и пласират в автоморгите, където следите им се губят. Другите, по-луксозни се пререгистрират и се продават – тук или зад граница.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5115 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
пишман полицай

2015.11.09 | 13:22

5
Авто кражби,битова престъпност и високи заплати, нещо не се връзва работата.
ииии

2015.08.20 | 10:42

4
Прилагайте законите и, нека лежат по 5 год. в затвора за кола и да видим пак ли ше крадат.

2015.08.19 | 13:00

3
Въпроса с моргите се решава много лесно, както е в Гърция. Хванат ли и 1 част от крадена кола в морга затварят моргата и до там.

2015.08.19 | 12:59

2
ТИКВАТААААА ! ТИКВАТА е виновна ! Крадец е и България е царство на безнаказаните крадци ! ДОЛУ тоя БАНДИТ ! САМО АТАКА и СИДЕРОВ !
Ммммм

2015.08.17 | 19:04

1
Свещи да си купят с тези пари!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини