Хакери на банкомати заловиха в Несебър

  • 11 август 2015 16:01

  • 2257
  • 1
Хакери на банкомати заловиха в Несебър
©

Двама мъже на възраст 34 и 50 години, в чиято квартира са открити 15 комплекта скимиращи устройства, са задържани при проведена специализирана полицейска операция от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление - Несебър.

Мъжете са задържани непосредствено след демонтаж на скимиращо устройство от банкомат, разположен на централна улици в Слънчев бряг-север.

Обитавали са квартира в курортния комплекс, при претърсването на която са открити освен 15-те комплекса скимери и записвачка за карти с магнитна лента, материали и предмети, служещи за изготвянето на тези технически средства, неистински платежни инструменти / карти/, преносими компютри, спрейове, лепила, двойно подлепящо тиксо, служещо за прикрепяне на частите на скимера върху банкоматните устройства.

Елементите на намерените скимиращи устройства наподобяват конкретни части за различни видове банкомати и са боядисани в съответния фабричен цвят. До момента има данни, че двамата мъже са монтирали устройствата на различни банкомати, разположени в Слънчев бряг, Несебър и Поморие.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.13 | 00:31

1
Сега като са ги хванали,най-напред да им хвърлят един бой в полицията, а след това да ги разследват за престъпления.

Добави коментар

Водещи новини