9 ранени на гара Пловдив, локомотив удари международен влак (видео+обновена)

  • 10 август 2015 07:24

  • 11772
  • 3
9 ранени на гара Пловдив, локомотив удари международен влак (видео+обновена)
©

9 души са пострадали след като около 21:40 ч. в гара Пловдив при прекачването на дизелов локомотив към международния бърз влак 493, който пътува по маршрут София – Истанбул, дизеловият локомотив се удря в първия вагон на влака с около 15 – 20 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Във влака са пътували около 60 души, чуждестранни туристи, за които са осигурени автобуси. Това заяви по bTV Кирил Костадинов, ръководител на отдел "Безопасност" към БДЖ "Пътни превози" относно инцидента с международния влак София-Истанбул. Той потвърди, че най-тежко пострадала е българска гражданка, но не пожела да разкрие състоянието ѝ.

Костадинов каза още, че са две възможните причини за инцидента с международния влак София-Истанбул - или техническа неизправност в машината, или вина на машиниста.

Около 21:40 ч. в гара Пловдив при прекачването на дизелов локомотив към международния бърз влак 493, който пътува по маршрут София – Истанбул, дизеловият локомотив се удря в първия вагон на влака с около 15 – 20 км/чл

Жена от Димитровград е със счупен нос и травма на гърдите и корема след инцидента с международния бърз влак София – Истанбул в гара Пловдив. Това съобщиха за  „Фокус” – Пловдив от пресцентъра на Университетската болница в града. Тя е най-сериозно пострадалата, но е в стабилно състояние.

Лекарите се грижат най-вече за травмата на гърдите и на корема, а оттам нататък вече ще преценят когато състоянието й се стабилизира окончателно. През лечебното заведение са преминали общо 9 души. Осем от тях са чужденци и са освободени за домашно лечение. Сред тези осем души има португалец, испанец и германец, а останалите са румънци, като сред тях има и дете. Те са с по-леки травми и охлузвания и съответно са освободени за домашно лечение.

Последвайте канала на

11772 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.08.11 | 01:44

1
СТАРИ МАШИНИ --КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА КОГА ЩЕ СТАНЕ ЧАСТНО Б.Д.Ж???? ЧЕ ДА ИМА КАЧЕСТВЕННИ МАШИНИ..

2015.08.11 | 07:54

3
ако стане частно ще ми се возиш на патката за тези пари

2015.08.11 | 01:44

2
Б.Д.Ж. ВСИЧКО Е ЗА СКРАП

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини