Задържаха четирима за купуване на гласове в смядовско село

  • 30 октомври 2011 13:01

  • 885
  • 0
Задържаха четирима за купуване на гласове в смядовско село
©

Четирима души са задържани заради купуване на гласове в смядовско село. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен.

Вчера в Районно управление „Полиция” (РУП)-Велики Преслав е получено съобщение от жител на с. Янково, община Смядово, за купуване на гласове във връзка с провеждането на втория тур на изборите за кмет на общината. Образувано е бързо производство. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Велики Преслав. При обиск на 32-годишния А.А. от село Янково са намерени и иззети банкноти с номинал 20 лева и два листа със собствени имена на жители на с. Янково. Срещу тях били записали сумите 60 лв. и 80 лв. В първоначалните си обяснения А.А. твърди, че парите са му предоставени от брат му - 30-годишният С.А. от град Смядово. По първоначални данни двамата е трябвало да раздадат сумата от 1600 лева на жители на село Янково. С.А. и А.А са задържани за срок от 24 часа. За изясняване съпричастността им към извършеното деяние са задържани и двама мъже на 35 и 39 години от Смядово. От 14 лица от село Янково е иззета сумата от 840 лева, като са им дадени по 20 лева на член от семейството да гласуват за кандидат за кмет на община Смядово.

Днес материалите по бързото производство са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Велики Преслав. Предстои да бъдат проведени разпити на свидетели пред съдия.

Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Весела Найденова
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини