60-годишният Иван от Несебър е таксиджията, отвлякъл инспектори

  • 07 август 2015 06:25

  • 4348
  • 2
60-годишният Иван от Несебър е таксиджията, отвлякъл инспектори
©

60-годишният Иван К. от Несебър е шофьорът на таксито, което отвлече инспектори от Агенцията по метрологичен и технически надзор в Свети Влас. Той беше избягал след акцията „таен клиент”, при която в колата му се качиха проверяващи, маскирани като туристи, съобщава "Флагман".

В резултат на бързите действия на служителите от Районно управление – Несебър, е установена самоличността на шофьора и същият е задържан за срок до 24 часа.

Ситуацията се разиграла преди обед, когато Иван К. качил в автомобила си от Слънчев бряг към Свети влас инспектори от Агенцията по метрологичен и технически надзор, маскирани като туристи. Служителите заедно с представители на „Икономическа полиция” и ДАИ провеждали специализирана акция по установяване на случаи на нерегламентиран превоз в курортния комплекс. По таксиметровия автомобил на мъжа нямало табелка „такси”, като по време на превоза до Свети влас апаратът не е бил включен.

„Тайните клиенти” заявили, че превозната цена била договорена устно, като наближавайки Свети влас. 60-годишният шофьор забелязал служебния автомобил на ДАИ и вместо да спре, тръгнал да обикаля града.

След установяване самоличността на Иван К., същият дал обяснения по случая в Районно управление – Несебър, като е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 270 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който противозаконно пречи на орган на властта, частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Писна ми от братушките!

2015.08.08 | 19:40

2
Петрола удари дъното – 49$ за барел. А нашия монополист продължава да ограбва България и не сваля цените с по 1 лев на бензин и дизел. Реалната цена по бензиностанциите трябва да е 1,10лв. за БЕНЗИНА и 1,05лв. за ДИЗЕЛА!

2015.08.08 | 16:46

1
kato ti e pisnalo samoubii se ma kurvo tikvenska

Добави коментар

Водещи новини