Издирват възрастен мъж на вр. Бузлуджа

Продължава операцията по издирване на изчезналия мъж в района на вр. Бузлуджа. Това съобщи пред „Фокус” Камен Якимов от Планинската спасителна служба към БЧК. Той добави, че днес в операцията по издирването ще се включат още два спасителни отряда от Севлиево и от Стара Загора.

„Всички логични възможности и варианти за местонахождението на мъжа са проверени, сега ще се насочат усилията към нелогичните варианти за издирване в района в Стара планина“, допълни Якимов. Последно е установена връзка с мъжа на 4 август и сигнал за изчезването му е получен от неговата дъщеря, с която са били заедно на Бузлуджа.

Мъжът е възрастен и трудно подвижен, каза още Якимов. Той допълни, че е много важно, когато туристите излизат в планината, да съобразяват маршрута със своите физически възможности и подготовка. „Много хора, допускайки, че планината е твърде гостоприемна, което в определена степен е така през летните месеци, правят планове, които не съответстват на техните възможности.

Предварителната подготовка е много важна. Тя се прави вкъщи с плануване на излета, съобразяване с метеорологичната прогноза. Екипировката също е много важна, както и хранителният режим“, обясни Якимов. Той добави, че има опасност от получаване на топлинен или слънчев удар. Камен Якимов каза още, че паленето на огън в планината крие много голям риск.

По думите му, последният голям пожар в Рила показва изключително голяма безотговорност на този, който го е направил. "Ако бъдат заблеязани признаци на пожар, хората трябва незабавно да подадат сигнал на телефон 112", добави Камен Якимов.

Коментари

  1. 2015.08.07 | 21:27
    При нас днес дойде с Ак 47 щял да тренира за преврат в Америка щял да помага на Путлер да взема властта в САЩ!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет