Въоръжен с картечен пистолет инвалид плаши с убийства в центъра на Плевен

  • 05 август 2015 19:37

  • 4137
  • 0
Въоръжен с картечен пистолет инвалид плаши с убийства в центъра на Плевен
©

Въоръжен мъж заплаши, че ще убие обкръжението си и после себе си, след като спря колата си на паркинг на оживена улица встрани от центъра на Плевен, съобщи 24 часа.

След сигнала, получен в Първо РУП в 14,26 ч във вторник, полицаите открили 59-годишния Светозар Б. да седи на задната седалка на алфата си, а до него имало туристическа раница с оръжие. От платнена спортна чанта криминалистите извадили пистолет с патрон в цевта и заличен номер. В чантата намерили и 9350 лева в банкноти по 100 и 50 лв. В туристически сак пък имало зареден картечен пистолет с демонтиран заглушител и метален приклад. На дъното на сака били открити 53 патрона. При претърсване на алфата полицаите се натъкнали на гилза на пода зад предната седалка.

Мъжът е настанен в плевенската болница за изследвания. Той е инвалид, почти неподвижен, с пареза на краката. Бил е сам в колата, иначе за него се грижи социален асистент. Адресната му регистрация е в Пордим, но отдавна живее извън област Плевен. Навремето притежавал цех за дограма, но го затворил, откакто заболял.

При разпита твърдял, че парите са негови, но не казвал откъде се е сдобил с оръжието и защо. Заканвал се, че ще ликвидира обкръжението си, но без да уточнява подробности, поясни шефът на полицейската дирекция в Плевен Венцислав Катинов. Разследващите изясняват произхода на оръжията и дали мъжът е съпричастен към готвено престъпление.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини