Криминален психолог за побоя над 3-годишния Христо: Тъжна и жалка история

  • 23 юли 2015 08:10

  • 6953
  • 3
Криминален психолог за побоя над 3-годишния Христо: Тъжна и жалка история
©

Направи ми впечатление желанието на двете момчета да се изявяват деструктивно и да се приобщават към маргинализирани групи. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия криминалният психолог Росен Йорданов в коментар за биячите на 3-годишния Христо - наетите от майката за детегледачи тийнейджъри Патрик Първев и Александър Донов.

Групите с крайни възгледи са убежища на самочувствието. Обикновено там отиват хора с трудно детство, които се опитват да изградят един вторичен грандиозен "Аз", който да замени липсата на любов в семейството, посочи Йорданов. Той заяви, че е почти сигурен, че побоят е свързан с употреба на алкохол.

Много тъжна, много жалка история, която за съжаление става поредният случай, в който са замесени младежи с маргинална форма на поведение. Подобни младежи търсят неадекватно решение на липсата на внимание, коментира криминалният психолог.

Има една обща констатация за нарастване на жестокостта, което пък говори, че ролята на санкцията намалява, каза още той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6953 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
mery stone

2016.08.31 | 16:55

3
Маргинална група от хора – група, отхвърляща определени ценности и традиции на културата на групата, в която се намира и утвърждаваща свои собствени норми и ценности.
Каро

2016.08.31 | 16:54

2
Престъпно нехайство, ако не и много повече. Задължително отнемане на родителските права и подвеждане под отговорност заедно със насилниците. Закрила на детето веднага да се сезира, държавата да вземе отношение срам и позор.
blabla

2016.08.31 | 16:54

1
dva bulgarski geya

Добави коментар

Водещи новини