Самоубилият се Лъчезар Иванов прехвърлял бизнеса на сина си в последните години

  • 10 юли 2015 17:04

  • 9818
  • 6
Самоубилият се Лъчезар Иванов прехвърлял бизнеса на сина си в последните години
©

Случаят в Бояна със сигурност е самоубийство, твърдят участвали в огледа. Там сутринта бе намерен прострелян в главата 52-годишният Лъчезар Иванов в джипа му ауди Q7, съобщава 24 часа.

Първоначално сигналът бил за пътно транспортно произшествие. Отзовалите се катаджии установили, че в колата има мъж с огнестрелна рана в главата, а до него - пистолет. Колата е била заключена, въпреки че двигателят работел.

Пътните полицаи повикали колегите си от "Убийства". След огледа те твърдят, че става въпрос за самоубийство, потвърждавала го траекторията на изстрела. Дупката в стъклото на колата е точно там, където би била при самопрострелване. 

Пистолетът, с който се е застрелял бил законно притежаван от Лъчезар Иванов.

Лъчезар Генчев Иванов е участвал във фирмите "Транскомплект инженеринг", "Инвайромин", "Екострой комплект", "Криси", "Кариера Студена", "Транс гео инженеринг", "Риъл естейтс интернешънъл", "Ин мат инженеринг", "Бетон 1" и др. Те са строителни или за добив на строителни материали, показа проверка на "24 часа".

В повечето фирми участва синът на Лъчезар Иванов, който е кръстен на него и се казва Лъчезар Лъчезаров Иванов. Бащата е прехвърлил дяловете си в повечето фирми на сина си през последните години.

В други от фирмите участва съпругата на Лъчезар Иванов - Светослава.

Сред останалите съдружници на Лъчезар Иванов няма знакови фигури от организираната престъпност или замесени в някакви скандали. По-рано днес сайтът struma.com обяви, че Лъчезар Иванов - Лъчо Терориста бил приятел на братя Галеви и един от основателите на ВИС.

Самоубилият се в Бояна предприемач  Лъчезар Иванов през 1983 г., когато е бил само на 20, е участвал в опит за отвличане на самолета София-Варна и насочването му към Виена. Тогава властите правят постановка и заблуждават четиримата "терористи", че кацат във Виена, където искали да избягат от прелестите на социализма.  Атакуват аероплана на земята. Единият от похитителите е убит. Лъчезар Иванов е осъден на 10 години затвор. Получава и прякора Лъчо Терориста.

Последвайте канала на

9818 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.07.14 | 14:15

6
Да бе самоубил се... само глупаци няма да осъзнаят, че мафията му го е пратила на далечна ваканция, а полицията се прави на ударена.
е.баси бързото МиВиРе

2015.07.14 | 14:14

5
много бързо го самоубихте.
ЧОВЕК

2015.07.14 | 14:14

4
СМЪРТ НА МУТРИТЕ .вкараите ги в затворите за 50 години.

2015.07.14 | 14:14

3
такива не се самоубиват
koko

2015.07.14 | 12:32

2
Така или иначе няма да хванат никого, но самоубит влиза в графа самоубийства и не им прецаква статистиката....

2015.07.14 | 12:32

1
тоя тъпак се е застрелял неволно. спрял е за момент да провери патлака преди да застреля някой и белята е станала. ако се беше самозастрелял умишлено поне да е изгасил двигателя.

Добави коментар

Водещи новини