Вътрешен човек помогнал на гангстерите ограбили 3 кг. злато

  • 26 октомври 2011 08:02

  • 1976
  • 0
Вътрешен човек помогнал на гангстерите ограбили 3 кг. злато
©

Работи се по различни версии, между които и тези - за участие на “вътрешен човек” или инсценировка. Вече имаме насоки.” Това заявяват пред в Труд криминалисти, разследващи гангстерския обир на златарски магазин в бившия РУМ в столичния квартал “Младост 2”.

В понеделник, малко преди 11,30 ч четирима маскирани нахлуха в РУМ-а с насочени оръжия. “В първия миг помислихме, че са някакви деца или ученици, които вдигат шум. После видяхме едри мъже с пистолети с дълги заглушители отпред, които крещяха: “Лягай! Не гледай! Ще стрелям!”, разказа очевидка пред “Труд”. По думите й по това време в коридора между различните магазинчета в РУМ-а имало около 10-15 души, които паднали като отсечени на пода. Двама от апашите се вмъкнали в златарския магазин, а другите двама останали навън и продължавали да викат: “Никой да не мърда!”

“Всичко стана за 2-3 минути. Те вътре заплашили 21-годишната продавачка и обрали бижутата от поставките. Излязоха с две торби през страничен вход и избягаха с “Фолксваген Пасат”. По-късно изоставили колата в “Малинова долина”. Залели са я вътре с бензин, но не са я палили, а само са си прикрили следите и миризмата”, разказа друг свидетел.

Откраднати са към 3 кг бижута от бяло и жълто злато, но никакви диаманти. Според полицаи същия ден следобед в магазина е трябвало да се прави ревизия от собственика, а обирът я осуетил. Проверява се дали това съвпадение е случайно. Има вероятност от магазина вече да е имало липси на злато, които след грабежа нямало начин да се установят.

“Това не е вярно, не сме имали ревизия този ден - заяви Генади Виденов, собственик на фирма “Мраказит” ЕООД, която държи магазина. - Никого от моите хора не подозирам. Това момиче, дето са му опрели пистолета в главата, още е в шок. По вестниците се пускат балони - диаманти, килограми, милиони”, добави г-н Виденов. По думите му златото не е застраховано. Той е предал на полицията записите от всички охранителни камери в магазина.

Последвайте канала на

Novini.bg
1976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини