Бъчварова: Ще дадем шанс на ромската общност да се интегрира

  • 18 юни 2015 18:30

  • 18330
  • 26
Бъчварова: Ще дадем шанс на ромската общност да се интегрира
©

Нито една възможност, която гарантира сигурността на гражданите не бива да бъде отхвърлена, но трябва да бъде добре обмислена. За съжаление нямаме възможност от МВР да осигурим присъствие навсякъде, но всеки който намери добро решение би бил подкрепен. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в предаването "Още от деня" по БНТ.

Тя отговори на въпрос дали трябва да се създадат доброволчески отряди, които да следят за сигурността по места. Според нея това е по-скоро на гражданите и общините. "Трябва да видим как биха могли силите на реда да подпомогнат подобни формирования", заяви Бъчварова.

Вътрешният министър призна, че трябва да се повишава доверието в службите. "По този начин ще помагаме по-ефективно на гражданите. Обвиняват служителите на МВР, че толерират определена група хора, но това не е така. Най-важното е да създадем усещането за сигурност в гражданите. Нашите органи ще действат според закона и без да правят компромиси. Процесът за връщане на доверието ще е  дълъг", посочи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

В Гърмен обещахме да има типови жалби, за да се констатира по-лесно престъплението. Там често се стига до саморазправа, без да се уведомява полицията. При наличие на подобни проблеми трябва да се сигнализират органите на реда на тел. 112. трябва да се подават и жалби, за да може да се реагира. Трябва да докажем, че системата работи, коментира Бъчварова.

Тя отново увери, че ситуацията в Гърмен е била овладяна още първия ден. Тя благодари на всички, които са допринесли за това да не се разрасне проблема.

В тази връзка тя увери, че МВР следи местата с потенциален заряд и по преценка се вземат мерки на място. Има случаи за опит да се провокира напрежение в ромските махали, информира Бъчварова, като не изключи и вероятността ситуацията да е била употребила и политически.

Бъчварова съобщи, че следващата седмица ще станат ясно мерките, които правителството ще предприеме за справяне с битовата престъпност. "МВР не бяга от отговорност. Мобилизирахме заряда на всички институции, за да решим актуалните проблеми". Тя увери, че всички институции са се включили в решаването на проблема. Вътрешният министър призова да се даде шанс на ромската общност да се интегрира. "Длъжни сме да го направим. В тази връзка се обсъжда и възможността да се назначат полицаи от ромски произход. Те ще трябва да добият и съответната квалификация".

По въпроса с протеста на полицаите, Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. отсече: "Няма как да преговарям с хора, които ми искат оставката. Диалогът беше прекъснат от браншовите организации". И допълни: "За мен е странно какви са исканията им, защото не бяха ясно формулирани. Преговори по ясни теми и по ясни искания. Ние нямаме съществени разминавания в усилията си. За мен е важно дали стимулът е синдикален или външен". Вътрешният министър намекна, че по време на преговорите са се размили синдикалните искания с кариерното израстване и политическата амбиция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18330 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2016.06.23 | 19:43

26
а иначе какво? ще им направите тутурутка както досега
Военен

2016.06.23 | 19:43

25
ОСТАВКА ВЕДНАГА !!!

2016.06.23 | 19:43

24
АРТИСТКА .
smel

2016.06.23 | 19:43

23
Gospogo, romskoto obshtesvo nikogaaaaaa niama da se integrir, ZAPOMNETE i vijte dali se e inegriralo niakade drugade po sveta, prosto ima strogi zakoni, koito gi karat da se darjat normalno ili na prost ezik STRAH gi eot zakona.
FM

2016.06.23 | 19:42

21
Госпожата е с визсше образование, и още не е вдянала че Маймуната не иска да се интегрира. За нея е по-добре да е паразит. Госпожата не иска да се срещне със свойте подчинени, но иска да интегрира паразит. За нея е по-добре да си подаде оставката. Нейното място е в кухнята, и да дундурка деца.

2016.06.23 | 19:43

22
Със нейното мислене нищо чудно да е купила дипломата. Такава глуп ачка като нея не бях виждал...

2016.06.23 | 19:42

20
Колко пари ще получите за интеграцията? ОСТАВКА НА НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ!!!

2016.06.23 | 19:42

19
по скоро за кого да гласуват за пореден път .през 2009 гр. София за избори за кмет избирателна активност 17% колко ли са били циганските гласове.

2016.06.23 | 19:42

18
ТЕ 600год. не са се интегрирали ,ЧЕ сега ЛИ

2016.06.23 | 19:42

17
,,Полицията не обслужва определена група хора'' Защо изпратихте толкова полицай за циганите, защо ще даваме пари за циганите? Защо като убият българин/ка чак тогава се сещате да сложите камери? МВР бяга от отговорност, но Вие се правите на ударена от Марс! Всички ваши съпартиици са същите лъжци.
Манго Джери

2016.06.23 | 19:42

16
Шанс се дава, ако някой го поиска. Ромите не искат шанс, а пари. Вие съответно им давате от нашите пари и те са ОК, а ние си траем. Лошото е, че те с всяка година стават все повече и парите за тях съответно намаляват, а тях това не ги устройва. Вие съответно ни вдигате данъците и компенсирате разликата, а ние започваме да живеем по-зле от интегриращите ни се приятели, но пак си траем. Искам вече и българите да може да се интегрираме в ромските малцинства...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини