31 чужденци са задържани в района на Долно село

  • 12 юни 2015 19:14

  • 1835
  • 1
31 чужденци са задържани в района на Долно село
© Булфото (архив)

Задържани са 31 чужди граждани, установени в района на Долно село, съобщиха пред Радио „Фокус” – Кюстендил от „Гранична полиция”.

Тази нощ, около 02.00 часа, в района на селото е установен бус, управляван от 34-годишен водач от София. Извършена е проверка на водача и на транспортното средство. При нея е станало ясно, че по-рано той е оставил в района, край гориста местност, чужденци, качени в София, за да преминат нелегално границата.

Сформирани са няколко екипа гранични полицаи, които на място са установили общо 31 чужденци. 18 от тях са били с регистрация в Държавна агенция по бежанците, а останалите са имали чужди документи за самоличност. Всички са мъже. 21 от тях са от Ирак, а останалите са от Сирия, Мароко, Гамбия, Непал и Алжир. Всички са задържани в ГПУ – Гюешево, заедно с шофьора на микробуса.

Уведомена е прокуратурата. Чужденците с регистрации ще бъдат върнати обратно в местата, където са пребивавали досега. Останалите 13 души ще бъдат настанени в дом за временно настаняване на чужденци в София.

Последвайте канала на

1835 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.14 | 21:39

1
Що не ги експедирате направо в остров Белене?

Добави коментар

Водещи новини