Зачестяват измамите с sms-и от Конго, Нигерия и Македония, предупреждава МВР (видео)

  • 11 юни 2015 14:10

  • 2390
  • 0
Зачестяват измамите с sms-и от Конго, Нигерия и Македония, предупреждава МВР (видео)
©

Христо Терзийски, шеф на ГД "Национална полиция" заяви на пресконференция, че от началото на годината се провеждат проверки за гражданска регистрация. Това се прави с цел да се проследи регистрацията на граждани с цел предстоящите местни избори.  Проверки се извършват и от дирекция ГРАО, предаде репортер на novini.bg.

Към този момент са образувани 33 прокурорски проверки.

Терзийски увери, че проверките заедно с прокуратурата ще продължат, за да може да бъде ограничено купуването на гласове, тъй като тази регистрация се използва за контролиране на вота.

Втората тема на пресконференцията бе във връзка с разкритите измами. Към момента има четири установени групи за извършване на измами, осем лица са задържани. Най - често жертва на измамниците по телефона са възрастни хора. Преди няколко дни възрастна жена от София е дала 20 000 лв.

Продължават и измамите по интернет, изпращането на измамните sms - и, както и измамите за женитба в съседна Турция. По интернет наши булки зарибяват мъже от Турция с цел брак. Много често са и sms-измамите, които идват уж от Конго, Нигерия и Македония, че печелиш 5000 долара. На такива sms - и в никакъв случай не трябва да се отговаря.

До този момент за сравнение с миналата година има по - голям ръст на разкриваемост на такива престъпления.

Най - младият пострадал от телефонна измама е на 72 години.

Христо Терзийски коментира и убийството в Борисовата градина. Той заяви, че всички работят "на педали". В изготвянето на профила работят и всички инспектори от детска педагогическа стая. Проверява се всеки сигнал. Продължава да се гледат записите от камерите. Към този момент няма заподозряно конкретно лице.

Той коментира и матурите. Продължава разследването относно сигнала на МОН, но към този момент няма данни за извършено престъпление, съобщи Терзийски. Най - вероятно полицията ще излезе с доклад с препоръки към МОН как да организират матурите.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини