Службите в САЩ разследват взрива в Анево

  • 08 юни 2015 06:19

  • 2419
  • 3
Службите в САЩ разследват взрива в Анево
©

Службите на САЩ ще помагат в разследването на инцидента на полигона в Анево, съобщава в. "Монитор".

Припомняме, че при взрив на граната загина един американец, а друг беше тежко ранен. При злополуката пострада и канадец, както и двама българи.

Това стана ясно вчера, след като вицеконсулът на САЩ у нас Джулия Дилард посети болницата, в която се лекуват чужденците. Тя обаче отказа всякакви изявления.

С три операции лекарите от УМБАЛ „Свети Георги” спасиха живота на най-тежко ранения при взрива на полигона в Анево американец. Вчера лекарите му направиха първо скенер на главата, а след това и общ на цялото тяло, съобщиха от болницата. Мъжът не е в кома, но е на силни обезболяващи и остава в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, докато състоянието му не бъде стабилизирано.

Той е стоял най-близо до сънародника си, който бе убит на място от дефектна граната при опит да я изстреля с гранатомет. Третият чужденец – канадец с американски паспорт, е пострадал по-леко и за него няма опасност за живота му.

Веднага след приемането на най-тежко ранения американец в събота по обяд той е претърпял три операции. Първата интервенция е направена от ортопеди хирурзи, тъй като мъжът е бил приет с липсваща дясна длан, много разкъсни рани по дясната и предната мишници. Наложило се е дясната му ръка да бъде ампутирана до китката. След това с пациента са се заели неврохирурзи заради фрактурата на черепа, а третата операция е била заради пневмоторакса в дясната му гръдна половина и множеството рани в корема и лявото бедро.

Състоянието на ранения продължава да бъде критично и именно поради тази причина вчера вицеконсулът на САЩ у нас Джулия Дилард не е успяла при посещението си в УМБАЛ „Свети Георги” да се срещне с пациента. Тя е разговаряла с втория пострадал – канадец с американски паспорт на 46 години. Той е бил опериран заради лезия на сухожилие на крака. Били са обработени и много рани по краката му и е настанен в Клиниката по ортопедия, като опасност за живота му няма, уточниха от болницата. Посещението на Джулия Дилард в болницата е неофициално и вчера тя категорично отказа изявления.

Двамата българи на 25 и на 29 години, които също бяха приети за лечение в Университетска болница в Пловдив, са без опасност за живота. Единият от тях е с разкъсвания на колената, а вторият има рани на ръцете, главата и дясното рамо. Заради прекъсната артерия на единия крак 25-годишният е бил опериран от екипи на Клиниката по съдова хирургия. Инцидентът на полигона на ВМЗ Сопот между селата Иганово и Анево стана в 11,30 часа в събота.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2419 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
IZVOD

2015.06.11 | 18:05

3
Там където има американци , има и смърт и конфликти.

2015.06.11 | 18:05

2
ЯВНО ДРУГИ БЪЛГАРИ РАБОТЕЩИ ЗА МОСКВА СА ПОВРЕДИЛИ УМИШЛЕНО ГРАНАТАТА !
САЩ И ЕС ПРЕСТЪПНИЦИ

2015.06.11 | 18:05

1
ЧИВ ГО КРЕПЯТ В БЪЛГАРИЯ ?!

Добави коментар

Водещи новини