Мешерето се събра заради акцията на МВР в Игнатиево

  • 04 юни 2015 21:47

  • 6387
  • 8
Мешерето се събра заради акцията на МВР в Игнатиево
©

Върховният съд на ромите християни - мешерето, се е събрал вчера на спешно заседание в Игнатиево. Основният въпрос по време на дискусията бил как да се реши проблемът с внезапните данъчни проверки в града. На срещата били поканени и местните кланове на златарите, за които се твърди, че развиват и джебчийския бизнес, съобщава "24 часа".

“Ние винаги сме правили бизнес с държавата с хидроизолации и строителство и сме били коректни към властта. Не знаем защо е точно сега тази атака”, каза представител на един от родовете с големите къщи.

Припомняме, че в четвъртък Игнатиево осъмна под полицейска блокада.

Ромски патрули не допуснаха репортери да снимат луксозните им къщи. На една от тях висяха големи табели с надписи “Калажия” и “Бакржия”, които според данъчните са сантиментално историческо прикритие за други дейности. През 50 м. в стари автомобили дежуряха по двама млади мургави представители на босовете.

Рано сутринта областният управител на Варна Стоян Пасев обяви, че няма проблеми с реда в града. Според кмета Димитър Димитров местните се изплашили от обявените 13 данъчни проверки и от арестите на няколко жени с регистрация за кражби при полицейската акция предния ден. Редът в градчето бе осигурен от две полицейски коли, като едната си тръгна към 14,30 ч, защото по улиците почти нямаше хора.

Само в луксозна кръчма група от 4-ма съгледвачи изграждаше защитен вал срещу евентуално нахлуване на жандармерия.

Обявеното през деня посещение в Игнатиево на вътрешния министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. и главния секретар на МВР Георги Костов вероятно е било без официален кортеж. По-късно по заповед на министъра е разпоредена и проверка по определени линии на дейността на ОД на МВР - Варна. Анализирани бяха резултатите от специализираната операция от 3 юни и бяха определени конкретни и дългосрочни оперативни мерки. Създадена е нова организация за контрол на работата на охранителните фирми и се въвеждат нови формати на взаимодействие с полицията. Това e част от планa за действие, който министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. обсъди с ръководството на полицията във Варна.

Това щяло да подобри цялостната система за контрол по охраната и безопасността на търговските обекти и уязвимите места с установени зачестили кражби, посочват от МВР.

На срещата бе потвърдено обещаното от шефа на ОД на МВР Даниел Пашов при встъпването му в длъжност - допълнителни мерки за летния туристически сезон и за увеличаване на бройката на служителите на МВР, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6387 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Гошо

2015.10.08 | 17:34

8
Какви са тея мешарета бе, кой век сме!? На сапун!
Човек

2015.10.08 | 17:34

7
А? Имаме дублирана съдебна власт в лицето на цигански мешерета? Какво става тука бре?

2015.07.14 | 23:37

6
Мешере се събрало заради акцията??...??.. Имам чувството че тук вече не е България а някаква друга страна... в която мешерето командва какво да прави мвр и какво не
Решение:

2015.06.05 | 17:22

5
Временно спираме кражбите и забогатяванията.Отказваме се от услугите на покровителите също временно, до настъпването на летния сезон!
НЕГЛАСУВАЛ

2015.06.05 | 17:22

4
Там където няма държава, има мешаре!?! К'о, не!!!
Още един не-гласувал!!!

2015.06.05 | 17:22

3
Чай ся, нали демокрация, к'во мешаре!?!

2015.06.05 | 17:22

2
че то това мешере ли е бърза скара ли е не знам но работи по бързо и по добре от Българския съд.
данъкоплатец

2015.06.05 | 15:11

1
Схемата е ясна. Първо ги плашим с проверки, после циганите гласуват за ГЕРБ и получават покровителството на Бате Бойко. Рекет от 90-те на държавно ниво. Гарантирано от ГЕРБ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини