Телефонните шарлатани наемат баби, за да ограбват пенсионери

  • 28 май 2015 10:30

  • 3735
  • 1
Телефонните шарлатани наемат баби, за да ограбват пенсионери
©

Една от последните тенденция при ало-измамите е да се наемат възрастни жени за куриери, които взимат парите от жертвите. Те ги носят на телефонните шарлатани, съобщава "Телеграф".

Такъв случай вече е регистриран в Русе.

Пенсионерка е предала на два пъти сумата от 5300 лева на своя връстница. Във вторник на домашния телефон на 75-годишната жертва се обадил мъж и се представил за внука й от чужбина. Той поискал 650 евро, които баба му трябвало да предаде на куриер, но преди това било необходимо да му се обади по телефона.

Мнимият внук продиктувал номера на възрастната жена и тя се обадила. Тя чула гласа на друг мъж, който се представил за Петър Петров и я помолил да даде парите на майка му, тъй като бил зает. След известно време пред дома на пенсионерката дошла жена на възраст около 70 години и взела сумата от 1300 лева. Последвало второ обаждане на "внука", който този път поискал още 4000 лева за покупката на апартамент. Наивната старица и този път не се усъмнила и предала сумата на същата жена.

Според разследващите пенсионерките може да се влезели в схемата заради обещание за процент от взетите пари или са близки на бандитите. Криминалистите обаче не изключват възможността възрастните жени изобщо да не знаят, че става дума за измама.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
batman

2015.05.29 | 17:06

1
Абсурд! Те как ще мамят другарчетата си? Нали са възпитавани в строй, в който всички са били равни и са се обичали и уважавали, а сега си прецакват наборите хммммм

Добави коментар

Водещи новини