Мъж, обявен за общодържавно издирване, е нападнал полицай

  • 21 май 2015 14:28

  • 1408
  • 1
Мъж, обявен за общодържавно издирване, е нападнал полицай
©

38-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване, е направил опит да попречи на екип от "Пътна полиция“ в Стара Загора да изпълни служебните си задължения и е нанесъл тежък удар по лицето на един от полицаите.

Инцидентът е станал в сряда около 19,45 часа на улица "Ген. Гурко“ в Стара Загора. Екипът на "Пътна полиция" е бил на място заради неправилно паркиран автомобил. По време на съставяне на акта за нарушение от ресторант в близост е излязъл криминално проявеният и обявен за общодържавно издирване мъж. Той е влязъл в спор с полицаите и се е опитал да им попречи да извършат задълженията си. Когато полицаите се опитали да употребят сила и да му сложат белезници, той ударил с глава един от униформените и му причинил разкъсно-контузна рана на дясната вежда.

Мъжът е тестван за алкохол и уредът е отчел 1,33 промила. Той е задържан за 24 часа. Криминално проявен се е оказал и водачът на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. Дирекцията на МВР в Стара Загора проверява дали полицейските служители са действали законосъобразно при опита за задържането на въпросното лице.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иво

2015.05.21 | 20:31

1
Кафе със закуска ли да му поднесат ? Такива директно в панделата. За какви глупости се вкарват хора за 72 часа а на този му дават 24 часа. Ако някой не си свърши работа да му повдигне обвинение и ще вземат да го пуснат.

Добави коментар

Водещи новини